5 причин, чому Telegram може бути небезпечний

Мессенджер Telegram одним з найпопулярніших сервісів серед українських користувачів. Загалом аудиторія месенджера в світі складає 500 млн користувачів. Однак експерти кажуть, що це не найбезпечніший ресурс для спілкування.

Дані користувачів в месенджері не до кінця захищені. Можна знайти 5 переконливих причин, чому варто вибрати інший ресурс для спілкування, пише видання VICE Germany.

Наскрізне шифрування

Наскрізне шифрування означає, що дані при передачі є зашифрованими, тобто зміст повідомлення бачить тільки відправник і одержувач, причому інші люди, які можуть перехопити дані, не отримають зміст.

У Telegram кажуть, що використовують це шифрування, однак вона працює тільки якщо активована опція “секретний чат”.

Інформація про користувачів

Telegram запрошує додатковий доступ до списку контактів. Додаток копіює і зберігає кожен контакт. Це, використовують, наприклад, для того, щоб повідомити користувачам, що хтось із контактів починає користуватися Telegram. Також месенджер збирає дані про IP-адресу і тип пристрою. А це можна використовувати для відстеження окремих користувачів і навіть їх переміщень.

Telegram не модерує зміст

У цьому мессенджере знаходять “притулок” чимало екстремістських груп і прихильники теорії змови. У Facebook, Instagram і YouTube дуже строгі вимоги по контенту, тому всі вони переходять в Telegram, де немає такої жорсткої модерації.

Telegram не контактує з користувачами

Telegram не відповідає на питання користувачів і ЗМІ. Журналісти неодноразово намагалися контактували з розробниками, але все безуспішно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.