Головний браузер Windows 10 отримав вертикальні вкладки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft представила сьогодні три нові функції, які стануть доступні користувачам фірмового браузера Microsoft Edge протягом березня.

Відзначимо, що версія Edge на основі движка Chromium розглядається Microsoft як основна для Windows 10. Підтримка класичної версії Edge припиниться 9 березня.

Одна з нових функцій – довгоочікувані вертикальні вкладки. Microsoft анонсувала функцію ще в березні, а в жовтні вона стала доступна у вигляді превью для в каналах Canary і Dev. Тепер вертикальні вкладки стануть доступна всім користувачам стабільної версії Edge. Відзначимо, що такої функції немає в домінуючому на ринку браузерів Google Chrome.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Функція вертикальних вкладок допоможе швидко управляти великою кількістю вкладок і легше знаходити потрібну. Для доступу до неї, досить натиснути на значок в лівому верхньому кутку вікна браузера. При такому способі організації вкладок їх назви не стискуються, якщо відкрити велику кількість сайтів. Повернутися до горизонтального відображенню вкладок можна в будь-який момент, натиснувши на цей же значок.

Ще одне нововведення – істотне прискорення запуску. Як обіцяє Microsoft, час запуску покращиться на 29-41%. Функція автоматично активується до кінця березня, а відключити її можна в налаштуваннях.

І, нарешті, історія перегляду стане зручніше і без необхідності залишати поточну вкладку. Історія буде відкриватися у відносно невеликому випадаючому меню замість відкриття окремої сторінки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.