Google переробила профілі і додала нові функції в Chrome 89

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Chrome отримав велике оновлення на всіх десктопних платформах. Нова версія браузера обзавелася рядом поліпшень, які торкнулися функціональності і графічного інтерфейсу. Користувачам Chrome 89 тепер доступні такі можливості, як список для читання, пошук по вкладках і багато іншого.

Одним з найпомітніших нововведень стала модернізована сторінка вибору профілів при відкритті браузера. Так, для зручності ідентифікації кожного аккаунту можна призначити не тільки окрему аватарку, але і колірну схему перед синхронізацією з обліковим записом при першому запуску програми.

З’явився в браузері і список для читання, який можна вибрати при натисканні на значок зірочки в адресному рядку. Відкривається при цьому список сайтів буде розділений на прочитані та непрочитані для зручності сортування.

Ще однією новою функцією став пошук по вкладках, для активації якого в правому верхньому куті вікна браузера з’явився новий значок. Починаючи введення ключового слова, користувач побачить список найбільш підходящих результатів пошуку – всього їх буде відображатися до п’яти разом. Якщо він з якоїсь причини не з’явився після апдейта, включити його можна вручну за допомогою команди chrome: // flags / # enable-tab-search.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для поліпшення зв’язку з іншими пристроями Google додала в Chrome 89 нові API з можливістю керувати 3D-принтерами та мікроконтроллерами через інтерфейс Web Serial API без використання сторонніх адаптерів. Функція Web NFC дозволить додаткам зчитувати і записувати NFC-теги.

Важливою зміною в новій версії браузера стало обмеження списку підтримуваних процесорів x86 – додаток сумісно тільки з моделями, що мають набір інструкцій SSE3. Процесорів ARM це обмеження не торкнулося.

Оновлена ​​версія браузера вже почала поширюватися в форматі оновлення та стане доступне у всіх регіонах найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.