У Google Chrome для Android з’явилася функція, доступна на iOS вже 4 роки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Днями Google випустила стабільну версію 88-ї збірки фірмового браузера Chrome: вона отримала поліпшену темну тему і втратила підтримку FTP і Adobe Flash. Разом з тим було оголошено про початок тестування 90-й збірки, в якій вже знайшли одну корисну функцію для користувачів смартфонів під управлінням Android і персональних комп’ютерів.

Одне з нововведень Chrome 90 стала можливість відкладеного читання веб-сторінок, доступна у версії браузера для Android і PC. Зараз ця збірка перебуває в каналі Canary, але сама опція включена за замовчуванням і не вимагає активації через приховані настройки chrome: // flags, як це зазвичай буває з новими функціями.

Вона досить проста у використанні. Так, користувачеві лише потрібно затиснути одне з посилань для виклику контекстного меню, а потім вибрати Read Later ( «Читати пізніше»). Після цього в закладках можна буде знайти окрему папку з відкладеними сайтами. Найцікавіше, що така можливість ще в 2017 році з’явилася у версії Chrome для iOS. Неясно, чому її реліз на Android і PC затримався на стільки років.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бажають випробувати нову функцію можуть завантажити Chrome Canary або ж активувати її в стабільній версії браузера, вказавши в пошуковому рядку  chrome: // flags / # read-later .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.