Microsoft готує глобальний редизайн Windows 10: що зміниться?

За даними журналістів видання Windows Central, компанія Microsoft цієї осені випустить масштабне оновлення Windows 10 Sun Valley (21H2), покликане освіжити інтерфейс системи і зробити його більш сучасним.

Одним з головних змін стане закруглення всіх ключових елементів – вікон, іконок, панелі швидких налаштувань і системних додатків. Меню «Пуск» при цьому візуально відокремлять від панелі завдань.

Тут і далі – не реальні скріншоти, а візуалізації від Windows Central

Більшу частину пунктів з нижньої лівої частини екрану перенесуть в панель швидких налаштувань з центром повідомлень – вона буде складатися з декількох розділених блоків.

В меню багатозадачності з’явиться два розділи з вікнами запущених додатків і відкритими вкладками в браузері, які будуть відображатися окремо. На нижню панель додадуть «розумну стрічку» з новинами, погодою, біржовими котируваннями і іншої корисної інформації.

Також оновлять розділ налаштувань акумулятора для ноутбуків з більш докладною діаграмою, яка б показала додатки, які сильніше витрачають заряд. З’явиться і більшою можливостей для обмежень функцій програм заради економії енергії.

Крім того, Microsoft додасть нові жести для сенсорних пристроїв і зробить зручніше роботу з декількома екранами. Система зможе «запам’ятовувати», яке вікно на якому дисплеї повинно відкриватися і автоматично відновлювати порядок після відключення і підключення моніторів.

Оновлення Windows 10 Sun Valley має вийти в жовтні 2021 року. Windows Central зазначає, що Microsoft може ще щось виключити або навпаки додати в фінальний реліз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.