Intel представила альтернативу Face ID

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розпізнавання обличчя Face ID з’явилося в 2017 році – разом з iPhone X. Штука, в своєму роді, революційна. Здавалося, що її кинуться копіювати всі, кому не лінь. Однак до цих пір аналогів у “яблучного” рішення мало.

Технологія Face ID дуже дорога – через датчиків глибини. Коштують вони пристойно і вимагають багато місця. Тому гаджети конкурентів Apple використовують більш дешевий метод. Ідентифікують особи по 2D-зображенню.

Втім, ситуація швидко змінюється. Сьогодні корпорація Intel анонсувала систему RealSense ID. Схоже, що Face ID знайшла гідного суперника. Проекти навіть влаштовані схожим чином.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

RealSense ID оснащена двохлінзовою камерою і сенсорами, які визначають глибину сцени. Крім іншого, в наявності просунута нейронна мережа – своєрідний штучний інтелект.

Винахід Intel розрізняє особи в будь-яких умовах. Про безпеку розробники теж подбали. Заявлений ​​захист від спуфинга, що не дає обдурити RealSense ID масками, картинками і відео. Розблокування в такому випадку не відбудеться.

Intel стверджує, що ймовірність помилкового спрацьовування RealSense ID – один на мільйон. Як і у Face ID. Крім того, є вбудований чіп, який зберігає і шифрує дані користувача (подібно Secure Enclave на iPhone і iPad).

RealSense ID призначена для широкого спектру пристроїв. Починаючи від банкоматів до розумних замків і терміналів самообслуговування. Впровадження має розпочатися найближчим часом. Про вартість нічого не повідомляється.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.