Додатки для Chrome стануть схожими на звичайні програми для Windows 10

З кожним оновленням Google намагається поліпшити роботу PWA в своєму браузері і наблизити їх до звичайних Windows-додатків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google вже досить давно має лояльне ставлення до прогресивних веб-додатків (PWA). Вона використовує їх практично для всього, починаючи від десктопного додатка Google Chat і закінчуючи запуском ігрового сервісу Google Stadia на пристроях Apple. Тепер розробники браузера Chrome для Windows працюють над тим, щоб зробити Progressive Web Apps схожими на традиційні Windows-програми. Принаймі, в тому моменті, який стосується процесу їх видалення.

Користувачі Chrome для операційної системи Windows 10 незабаром зможуть видаляти PWA-додатки точно так же, як і нативні Windows-додатки, тобто через панель управління або системні настройки. На поточний момент ця функція прихована на сторінці chrome: // flags. Опція поки недоступна в стабільній версії Chrome, але, якщо все піде за планом, незабаром вона повинна там з’явитися.

Ця зміна вже деякий час перебуває в розробці. Вперше про нього стало відомо в червні 2019 року, коли компанія Google повідомила про намір дозволити видаляти PWA-додатки через панель управління в ОС Windows. Судячи з усього, ця функція, нарешті, виходить на етап реалізації, і це дозволить зробити Progressive Web Apps ближче до звичайних Windows-додатків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прогресивні веб-додатки є технологію в веб-розробці, яка візуально і функціонально перетворює сайт в додаток. По суті, це гібридне рішення, що дозволяє відкривати додатки за допомогою браузера. При цьому зберігаються всі його можливості, такі як PUSH-повідомлення, робота в режимі офлайн, доступ до апаратного забезпечення, установка ярлика на робочий стіл і так далі. Встановлюються такі програми натисканням на значок «+», який з’являється в правому верхньому кутку адресного рядка при переході на сайт. Видалити PWA-додаток до недавнього часу можна було тільки через браузер за допомогою меню або на сторінці chrome: // apps.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.