Microsoft готує масштабні зміни в системі оновлень Windows 10 – нові функції і правила

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В цей момент Windows 10 не просто захопила ринок операційних систем, але і практично повністю витіснила всі попередні ОС, в тому числі і одну з найпопулярніших версій – Windows 7. Одночасно з цим Microsoft ввела складну систему оновлень, принцип якої розуміють лише одиниці. Давайте скажемо про це кілька слів:

Два рази на рік виходить масштабне оновлення Windows 10, перше з яких приносить величезну кількість нових функцій, а друге вирішує поточні помилки. Декілька разів на місяць (по вівторках) випускається патч, що виправляє виявлені баги. Саме він дозволяє підтримувати драйвера в актуальному стані. Крім того, цей патч отримують багато користувачів. А ось глобальні поновлення воліють ігнорувати більше 30% власників ПК.

Судячи з останньої інформації, такий стан справ не влаштовує Microsoft. Як вихід було вибрано зміну поточних правил розсилки оновлень. Так, основним тепер буде осіннє оновлення, яке принесе безліч нововведень, в той час як весняне призначене для «латання дірок». Мало того, тепер в щотижневі патчі по вівторках будуть вбудовані невеликі мікро поновлення, які почнуть непомітно трансформувати вашу систему. Це означає, що велике оновлення тільки застосує зміни або активує вже готові налаштування. Подібна система значно ускладнить життя просунутим користувачам, адже вони звикли отримувати тільки частину оновлень, які ні на що не впливають, вносячи виправлення в безпеку ОС.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, що в наступному році очікується покращення меню «Пуск», яке повинно стати більш простим і зрозумілим. Крім того, новий дизайн отримає Провідник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.