Microsoft примусово оновить застарілі збірки Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновлення Windows 10 часом приносять не тільки нові функції, але і різні баги, в зв’язку з чим користувачі не завжди поспішають встановлювати черговий патч. Але вже найближчим часом багато власників ПК «зіткнуться» з новою версією десктопної ОС незалежно від своїх намірів по її апгрейду.

За даними софтмейкера, близько 20% ПК під управлінням Windows 10 зараз використовують збірку ОС з кодовим номером 1903 (травень 2019 го), підтримка якої закінчується вже 8 грудня 2020 го. У зв’язку з цим Microsoft запускає програму примусового автоматичного апдейта таких пристроїв до більш нової версії операційки після припинення обслуговування попередньої.

Якщо в процесі перевірки сумісності будуть виявлені проблеми з конфігурацією обладнання або програмного забезпечення, то на нього буде встановлено листопадове оновлення 2019 роки (1909). Під час виходу наступного накопичувального травневого патча комп’ютер буде знову оновлений автоматично.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі Windows 10 Home не зможуть уникнути обов’язкового програмного апгрейда, в той час як Pro-версія операційної системи допускає можливість відкласти його або тимчасово відключити відповідну службу за допомогою групової політики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.