Нове оновлення Windows 10 призводить до перезавантаження системи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого місяця Microsoft випустила Windows 10 October 2020 Update (20H2), функціональне оновлення, яка в основному складалося з загальних виправлень і поліпшень продуктивності. Тепер же стало відомо про те, що після установки 20H2 у деяких користувачів починаються проблеми, в тому числі примусові перезавантаження системи і поява «синіх екранів смерті» (Blue Screen of Death, BSoD).

Через деякий час після початку розповсюдження Windows 10 20H2 користувачі почали скаржитися на появу згаданих проблем. Після того, як розробники проаналізували призначені для користувача звернення, Microsoft визнала наявність проблем.

Згідно з наявними даними, викликані помилкою сумісності BSoD з’являються з кодом DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION. Передбачається, що помилка виникає через проблеми сумісності з деякими твердотільними накопичувачами NVMe.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft вже заблокувала установку поновлення Windows 10 20H2 для несумісних систем. Якщо оновлення недоступно для установки через «Центр оновлень Windows», то намагатися завантажити його примусово, наприклад, за допомогою утиліти Media Creation Tool, не варто, оскільки це може привести до появи проблем. Для вирішення проблеми з BSoD необхідно видалити останнім функціональне оновлення і виконати відкат до попередньої версії операційної системи.

Microsoft також визнала наявність ще однієї проблеми. Мова йде про випадки, коли Windows 10 періодично вимагає завершити роботу і виконати перезавантаження ОС. Повідомлення про необхідність перезавантажити систему буде з’являтися навіть у випадках, коли користувачі неодноразово слідували інструкції і виконали вимоги ОС. Для несумісних систем установка Windows 10 20H2 вже заблокована. Якщо ви зіткнулися з подібною проблемою, то вирішити її можна, видаливши оновлення і виконавши відкат системи до попередньої версії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.