7 корисних функцій Viber, які має знати кожен

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Левова частка нашого спілкування останнім часом проходить в месенджерах. Ми думаємо, що вже знаємо про ці додатках все – рівно до того моменту, поки не натрапимо на чергову «заховану» функцію. Тим часом, введені вже давно, але мало відомі інструменти здатні зробити життя користувачів простіше і трішки веселіше. У цьому матеріалі зібрали неочевидні можливості Viber.

Геолокація

Часто нам необхідно поділитися з близькими своїм місцем розташування – наприклад, щоб тримати в курсі пересування або просто розповісти про корисної локації. Звичайно, можна зайти в окреме картографічний додаток і зберегти місце, де ви знаходитеся, зробити скріншот, а потім переслати посилання співрозмовнику, але ж можна заощадити час і просто відправити дані про те, де ви знаходитеся, прямо в Viber.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для того щоб скористатися цією функцією, перш за все надайте Viber доступ до геолокації, а потім натисніть на три точки в рядку введення повідомлення, щоб вибрати “Відправити розташування». Якщо ж ви хочете постійно ділитися такою інформацією з іншим користувачем, відкрийте чат з ним, на Android-платформі натисніть на іконку вашого співрозмовника, а на IOS – на іконку і далі на «Інформацію та установки» чату, після чого активуйте опцію «Додавати геометкамі ». Тепер поруч з кожним повідомленням цього співрозмовнику буде відображатися значок зі стрілкою компаса, при натисканні на який відкриється карта з відміткою про те, де ви знаходитесь.

Переклад повідомлень

Завдяки інтернету ми можемо спілкуватися з людьми, що живуть по всьому світу, ділитися ідеями і дізнаватися нове. Єдина перешкода – мовний бар’єр. Але навіть з ним легко впоратися завдяки інтелектуальним онлайн-перекладачам. І така функція доступна безпосередньо в чатах Viber.

Для адаптації тексту на ваш язик утримуйте повідомлення до появи контекстного меню і виберіть опцію «Перевести». Тепер ви будете бачити оригінальне повідомлення зверху, а переклад – під ним. Також міняти мову перекладу можна в налаштуваннях профілю. Виберіть «Виклики та повідомлення» – «Переклад повідомлень».

Нагадування з ботом «Незабудка»

Цього літа в Viber з’явився офіційний чат-бот «Незабудка» для створення нагадувань про важливі події та справах всередині месенджера. Інструмент допоможе впоратися з величезним потоком інформації, який щодня обрушується на сучасних інтернет-користувачів.

Бот з інтуїтивно зрозумілим управлінням дозволяє встановлювати оповіщення, залишати до них коментарі, а також вибирати дату, час і частоту нагадування. Функція доступна для всіх, хто використовує Viber російською та українською мовами.

Вікторини

В останні місяці групові чати і відеоконференції стали одним з основних способів спілкування – дружнього, по роботі чи навчанні. Опитування і вікторини – відмінний спосіб розважити учасників чату або перевірити їх знання.

Для того щоб створити опитування або квіз, виберіть потрібне співтовариство або груповий чат, після чого натисніть на значок опитування внизу екрану. Вам залишається тільки ввести питання, варіанти відповіді і, якщо ви вирішили зробити вікторину, коротке пояснення, чому той чи інший з них правильний. Після завершення опитування його учасники зможуть побачити, як розподілилися відповіді.

Створення стікерів

Стікери роблять будь-яку розмову трішки яскравіше і неформальні. Це одна з найпопулярніших функцій месенджерів. Тільки за минулий рік користувачі Viber переслали понад 30 млрд «стікерів», тому не дивно: що недавно в додатку з’явилася можливість самостійного створення стікерпаков.

Зайти в редактор стікерів можна двома способами. Перший: виберіть пункт «Ще» на головному екрані Viber, потім «Магазин стікерів» і першу іконку зверху. Або ж зайдіть в будь-який чат, відкрийте віконце зі стікерами, натисніть на «плюс» і на значок «Створити стікери».

Перш за все, вам буде потрібно вказати назву і, за бажанням, опис. Потім необхідно створити і відредагувати самі стікери, додаючи зображення, створюючи фото, завантажуючи з галереї картинки або дудли. В один стікерпак можна включити до 24 позицій.

В кінці просто натисніть «Зберегти стікер» і «Створити стікерпак», після чого виберіть, чи зможуть інші користувачі ділитися вашими шедеврами. І пам’ятайте: готові стікерпакі не можна редагувати.

Створення GIF-анімацій

Анімовані GIF – ще одна важлива складова інтернет-спілкування. У Viber створювати їх гранично просто, і вам навіть не знадобляться додаткові програми. Відкрийте діалогове вікно, натисніть на плюсик і виберіть «Анімаційне повідомлення». Після цього ви зможете записати коротке відео або вибрати ролик з галереї, обрізати його, вибрати режим програвання і прикрасити написами, дудл або стікерами.

Заборона на додавання в групи

Конфіденційність – одна з головних особливостей, що виділяє Viber в море доступних месенджерів. Для того щоб зберегти приватність і уникнути спаму, користувачі програми можуть самі визначити, кому дозволено додавати їх в співтовариства і групові чати. Для цього перейдіть за маршрутом Ще »>« Налаштування »>« Конфіденційність »>« Налаштування додавання в групи ». Далі ви можете вибрати «Хто завгодно» або «Мої контакти».

Бонус. Можливість редагувати повідомлення

Іноді користувачам необхідно змінити щось в уже відправленому повідомленні. Причини можуть бути різні: людина опечатали, його пристрій застосувало автозаміну деяких слів, нарешті, він просто вирішив щось додати або прибрати в тексті. У таких випадках не потрібно видаляти всі повідомлення цілком і писати нове. У Viber ви можете його відредагувати. Для цього затисніть відправлений текст і виберіть функцію «Змінити». Після внесення правок потрібно лише підтвердити корекцію бузкової кнопкою з галочкою. У чаті відобразиться, що дане повідомлення було змінене.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.