Google представила нову функцію: Тепер віднайти потрібний трек можна по наспівуванні мелодії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато хто стикався з проблемою, коли хочеться знайти якусь пісню, але слів не пам’ятаєш, а тільки мелодію. Що ж, настав час, коли пісню можна знайти просто наспівуючи або насвистуючи мотив. Google представляє функцію Hum to Search.

Hum to Search запускається коли ви запитуєте у додатка Google «Що за пісня». Функцію можна запустити вручну за допомогою натискання на спеціальний значок. Далі користувач повинен заспівати уривок з пісні, або наспівати мотив її. Функція також працює з Google Assistant, для цього потрібно сказати «Окей, Google, що це за пісня?».

В офіційному блозі Google сказано, що алгоритм Hum to Search заснований на машинному навчанні. Це означає, що функція буде підбирати найбільш підходящі збіги мелодій, грунтуючись на мотиві, який наспівав користувач. При цьому навіть не потрібно володіти абсолютним музичним слухом. Коли потрібна пісня буде знайдена, виведеться вся необхідна інформація про цей трек.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось що написала Google в своєму блозі :

«Отже, як це працює? Можна уявити, що мелодія пісні схожа на відбиток пальця: кожна пісня має свою унікальну індивідуальність. Ми створили моделі машинного навчання, які дозволяють зіставити ваш гул, свист або спів з потрібним «відбитком пальця».

Коли ви наспівуєте мелодію в пошуку, наші моделі машинного навчання перетворять звук в цифрову послідовність, що представляє мелодію пісні. Моделі навчені визначати пісні на основі різних джерел, включаючи свист, спів або дзижчання людей, а також студійні записи. На алгоритми не впливають такі деталі, як акомпануючі інструменти, тембр і тон голосу. Залишається тільки номер пісні або «відбиток пальця».

«Ми порівнюємо ці послідовності з тисячами пісень з усього світу і визначаємо потенційні збіги в реальному часі ».

Нова функція вже доступна в додатку Google для iOS і Android, але ще не в усіх країнах. Оновлення для української версії програми поки що не дійшло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.