Названо функцію яка збільшую автономність Android смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Яка б потужна акумуляторна батарея не була встановлена у телефон, навряд чи він зможе пропрацювати довше одного дня в режимі активного використання. Допомогти збільшити автономність, продовживши час його роботи без підзарядки, здатна ця функція міститься яка у всіх версіях операційної системи Android, випущених за останні п’ять років.

Для того, щоб отримати до неї доступ, необхідно запустити додаток «Налаштування», після чого відкрити меню «Батарея» і включити «Режим енергозбереження». Знаходження такого налаштування може варіюватися в залежності від конкретної моделі телефону, встановленої на нього операційної системи і ряду інших чинників. Коли така настройка включена, смартфон почне вести себе трохи інакше, ніж раніше.

Крім того, що приблизно на 15% знизиться продуктивність, також включиться темна тема оформлення інтерфейсу, обмежаться різні фонові процесори, деякі візуальні ефекти відключаться, а також перестануть працювати різні другорядні можливості, начебто опції «Окей, Google».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як показує практика, в середньому час автономної роботи смартфонів при включеній такого налаштування збільшується на 25 – 35%, тобто дуже значно. Такий приріст в автономності може виявитися вкрай важливим і дуже корисним в деяких ситуаціях, коли поблизу немає джерела живлення для забезпечення телефону підзарядки. Режим енергозбереження вмонтований в усі прошивки на базі Android, тому незалежно від виробника смартфона, така можливість точно повинна бути в електронному пристрої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.