TikTok розкритикували через рекламу небезпечних засобів для схуднення

В TikTok потрапив в скандал через рекламу небезпечних засобів для схуднення

Популярний додаток TikTok вводить нові обмеження на рекламу засобів для схуднення. Раніше додаток критикували за просування небезпечних для здоров’я дієт. Особливо критики турбувалися за підлітків, які складають значну частину аудиторії TikTok.

В TikTok потрапив в скандал через рекламу небезпечних засобів для схуднення

Нова політика майданчику забороняє рекламу додатків для голодування і харчових добавок для схуднення. Крім цього TikTok не дозволяє просувати продукти для контролю ваги особам молодшим 18 років, а ще не дозволяє рекламу, яка пропагує негативне ставлення до їжі.

Ці обмеження покликані захистити підлітків від небезпечних зображень і фраз. Як пояснили в TikTok, зазначена вище реклама не відповідає принципам інклюзивності та безпеки, які намагається дотримуватися майданчик.

Раніше люди критикували TikTok навіть за контент, який створюють самі користувачі. Зокрема, за відео на тему «що я їм за день», в яких люди свідомо чи не свідомо демонстрували, як мало вони з’їдають.

 Компанія відзначає, що спільно з Національною асоціацією розладів харчової поведінки (NEDA) буде боротися зі стигматизацією ваги і надавати підтримку всім, кому це необхідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.