Оновлення Windows 10 привело виключення компютера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно Microsoft випустила вересневе оновлення KB4571744 для Windows 10. Апдейт покликаний виправити критичні проблеми і додати в систему кілька поліпшень, але не обійшлося і без накладок. Деякі користувачі, які встановили оновлення, стали скаржитися на появу прикрого бага, пов’язаного з переходом комп’ютера в сплячий режим.

Суть проблеми полягає в тому, що власники ноутбуків і ПК після примусового переведення пристрою в сплячий режим, стикаються з тим, що система мимовільно виходить зі сну, повідомляє MSPowerUser.

Більш того, комп’ютер не “засинає”, навіть якщо залишити його на кілька годин. При цьому проблема проявляється саме після установки KB4571744. Судячи з численних відгуків, “будить” комп’ютер системна служба служби Windows Update.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гарантованого способу вирішити проблему поки немає, але ентузіасти запропонували тимчасовий захід – заборонити “винуватцю” працювати в непарні години або знайти відповідний пункт в меню “Адміністрування” → “Служби”, зупинити роботу сервісу, перезапустити його, встановити останні апдейти з Центру оновлень і перезавантажити ПК або ноутбук.

Представники Microsoft ситуацію з багом поки не прокоментували.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.