Microsoft оголосила терміни смерті Adobe Flash на Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft оголосила терміни припинення підтримки Adobe Flash Player в операційній системі Windows 10. 

Відзначимо, що Adobe ще в 2017 році визнала технологію застарілої і оголосила про своє рішення припинити підтримку Flash Player в грудні 2020 року. Тепер Microsoft сповістила користувачів про розклад прийдешніх змін для Windows 10. 

Браузер Microsoft Edge припинить підтримку Adobe Flash Player в кінці 2020 року. Мова йде як про старe версію Microsoft Edge, так і нову, на движку Chromium. Також в кінці 2020 року підтримка технології буде припинена і в браузері Internet Explorer 11. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після грудня користувачі перестануть отримувати оновлення безпеки Adobe Flash Player від Microsoft для старого Microsoft Edge і Internet Explorer 11.

У новому Microsoft Edge плеєр буде видалений в січні 2021 року. Крім того, в січні Adobe Flash Player відключать за замовчуванням і у всіх версіях Windows 10 старше, ніж апдейт KB4561600 випущений в червні 2020 року. Ресурси на сайтах Microsoft для завантаження Adobe Flash Player стануть недоступні. 

Для бажаючих видалити Adobe Flash Player з системи до остаточного припинення підтримки, Microsoft надасть спеціальний апдейт восени на сайті з каталогом оновлень Microsoft Update Catalog для завантаження вручну, з початку 2021 року ця оновлення почне поширюватися як опциональное через Windows Update (служба Windows Update), а ще через кілька місяців – стане рекомендованим. 

Влітку 2021 року всі API, групові політики і призначені для користувача інтерфейси, керуючі Adobe Flash Player, будуть видалені з старого Microsoft Edge і Internet Explorer 11 з допомогою чергового накопичувального оновлення Windows 10, в також відповідними оновленнями для Windows 8.1, Windows Server 2012 і Windows Embedded 8 Standard.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.