Windows 10 чекає велика зміна користувацького інтерфейсу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька днів тому Microsoft випустила оновлення Windows 10 з номером збірки 20197 учасникам тестової програми Windows Insider на тему Dev Channel. Він знайшов докази змін у дизайні ключових компонентів операційної системи.

Тематичний ресурс WindowsLatest виділив “докази”. Автори знайшли посилання на WinUI у меню «Пуск» та Центрі дій.

Судячи з файлів бази даних Microsoft з колекції 20197, компанія вже проводить внутрішнє тестування нового дизайну для цих основних функцій операційної системи: WinUIOnDesktop, WinUIDesktopActionCenter, WinUIDesktopStartMenu

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

WinUI – це платформа інтерфейсу нового покоління для Windows, Windows 10, Windows 10X та пристроїв високого класу, таких як Surface Duo. Microsoft вже підтвердила, що WinUI можна використовувати для оновлення програм Win32, а також для створення нових програм Win32 або UWP (Universal Windows Platform) за новими правилами.

 

Наразі меню “Пуск”, центр повідомлень та інші сучасні елементи дизайну написані в XAML та використовують компоненти Windows.UI.XAML. Нові дані вказують на те, що Microsoft може дозволити меню “Пуск” і Центру повідомлень використовувати компоненти WinUI замість Windows.UI.XAML.

В результаті цих дій наступні версії Windows можуть отримати закруглені куточки вікон, кнопки, інші елементи нового дизайну Fluent, який замінює Modern, та кілька нових компонентів для користувача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.