YouTube тестує новий інтерфейс для всіх платформ

Компанія Google продовжує експериментувати з дизайном популярного відеохостингу YouTube. Вже мережі з’явилися перші скріншоти нового призначеного для користувача інтерфейсу сервісу на Android-пристроях – надалі ж, за даними мережевих інформаторів, зміни очікують користувачів десктопів і розумних телевізорів.

Згідно витоку із закритого бета-тесту нової версії додатка YouTube для Android, одним з головних нововведень інтерфейсу стане панель пошуку. На зміну звичній іконці в формі збільшувального скла прийде пошуковий рядок в браузерній стилістиці, яка замінить звичний логотип сервісу у верхньому лівому кутку стартової сторінки.

Інша зміна стосується взаємодії користувача з його обліковим записом. При запуску програми без авторизації на екрані буде з’являтися спливаюче вікно з пропозицією входу через обліковий запис Google. Інсайдери припускають, що така «мотивація» дозволить YouTube отримувати більше статистики для показу контекстної реклами – втім, функція носить рекомендаційний характер і не впливає на роботу програми.

Зараз компанією проводиться закрите тестування нового інтерфейсу – більшості користувачів зміни ще недоступні. Дата можливого оновлення дизайну YouTube на підтримуваних платформах джерелом не повідомляється.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.