Оголошено дату остаточного закриття сервісу Google Play Music

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще в травні поточного року Google оголосила про прийдешнє закриття потокового сервісу Play Music. Нещодавно компанія підтвердила попередню заяву і докладно розповіла користувачам про термін, який залишився до закриття щоб всі встигли пернести свою фонотеку в YouTube Music.

Першими із закриттям музичного сервісу зіткнуться користувачі з Нової Зеландії та Південної Африки – в цих країнах Play Music припинить свою роботу вже в наступному місяці. В інших регіонах власники акаунтів Google отримають відтермінування до жовтня поточного року – при цьому збережені музичні бібліотеки будуть доступні до грудня. Експортувати свою колекцію треків в YouTube Music можна за допомогою сервісу Google Takeout або спеціального онлайн-інструменту для перенесення даних.

Деякі функції зникнуть раніше зазначених термінів. Зокрема, вже в серпні стануть неможливі покупка і передзамовлення пісень, а платна активна підписка буде автоматично скасована після закінчення терміну її дії. В якості стимулу для переходу на YouTube Music компанія пропонує ряд нових функцій – в тому числі оновлену сторінку плеєра, вкладку «Огляд», зручне створення плейлистів, а також інтеграцію з платформами Android TV та Google Assistant.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.