Google дозволила перекидати файли з комп’ютера на смартфон через Chrome

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google вбудувала в десктопний браузер Chrome підтримку функції Nearby Sharing. Завдяки цьому, можна швидко відправляти файли з комп’ютера на смартфон.

Це нововведення в даний час є тільки в тестових версіях Chrome (Dev і Canary). Для включення нової можливості необхідно активувати її через приховані настройки браузера.

Для цього введіть в адресному рядку chrome: // flags , натисніть Enter, знайдіть в списку експериментальних функцій опцію Nearby Sharing, активуйте її, вибравши Enabled, а потім перезапустіть браузер. Після цього у вкладці на сторінці chrome: // nearby з’являться мобільні пристрої, на які ви зможете відправляти файли з комп’ютера. Обидва гаджета повинні перебувати в зоні покриття Bluetooth, і на них повинен бути виконаний вхід в один і той же обліковий запис Google.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В даний час ця функція працює тільки з  Dev- і  Canary-Версія Chrome для Windows, а файли можна відправляти тільки на смартфони Pixel. Можна очікувати, що по завершенню етапу тестування компанія Google вмонтує Nearby Sharing в стабільні збірки Chrome на всіх підтримуваних десктопних платформах і забезпечить сумісність з будь-якими смартфонами і планшетами на базі Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.