Експерти визначили найпопулярніший додаток серед українців

Ним став месенджер Viber

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Влітку поточного року застосунок Viber, яким користуються для вільного онлайн- спілкування було визнано найпопулярнішим застосунком для обміну повідомленнями в Україні.

Експерти визначили найпопулярніший додаток серед українців

Маркетингове дослідження проводило українське дослідницьке агентство InMind за ініціативою компанії. Згідно з результатами опитування серед міського населення, 97% респондентів користуються Viber, що робить додаток найпопулярнішим на ринку. У віковому сегменті від 25 до 34 років (одному із найбільших сегментів) 99% опитаних користуються додатком. Більшість респондентів стверджує, що користується Viber для спілкування з родиною, сусідами, іншими батьками та для навчання.

Згідно з отриманими результатами дослідженням, Viber популярний як у великих містах з кількістю населення у понад 500 тис. осіб, у тому числі й в Києві, так і у містах з населенням меншим, ніж 500 тис. – 98% та 95% відповідно. Японська комунікаційна платформа стверджує про збільшення кількості випадків використання версії додатку для комп’ютера на 28% у травні. Це у порівнянні з січнем 2020 року. Функціями для групового спілкування у месенджері також почали користуватись частіше: середня кількість повідомлень на користувача у групових чатах зросла на 18%, а кількість групових дзвінків на користувача — на 50% за той же період.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Нам дуже важливо бути ближчими до мільйонів наших користувачів в Україні. А також до українців у різних куточках світу, надаючи можливості, які будуть корисними представникам кожного покоління. У 2020 році ми успішно представили багато оновлень. Деякі з них пов’язані із ситуацією з COVID-19. Але також є функції, які покращили спілкування людей у всьому світі. Це групові аудіо- та відеодзвінки, можливість створення GIF та стікерів, мої нотатки, зникомі повідомлення тощо. Ми з нетерпінням очікуємо на появу локальних та міжнародних сервісів, які будуть доступними за допомогою чат-ботів, грошових переказів, функцій додатку та державних послуг. Ми активно працюємо над розробкою нових стратегічних партнерств в Україні, які будуть корисними в сучасних умовах життя — починаючи з дистанційної освіти та охорони здоров’я та закінчуючи партнерствами з волонтерськими та неурядовими організаціями». – Атанас Райков,
старший директор Rakuten Viber в регіоні EEMENA

Раніше в цьому році Viber був визнаний одним з основних інструментів для онлайн-навчання. Це згідно з результатами опитування, проведеного Службою освітнього омбудсмена. Додатком користуються у 94% випадків дистанційного навчання в школі.

Додаток обійшов Facebook Messenger та Telegram

Повертаючись до результатів останнього дослідження, проведеного агентством InMind, серед цільової аудиторії віком від 24 до 34 років найпопулярнішим додатком для обміну повідомленнями в червні став Viber – ним користуються 99% опитаних. Друге та третє місце посідають Facebook Messenger і Telegram. WhatsApp та Skype знаходяться у рейтингу нижче — ними користуються менше ніж 50% українців (віком від 25 до 34 років).

Якщо говорити глобально, то у всьому світі за 60 секунд у Viber надсилають 3 мільйони повідомлень, 300 000 стікерів і понад 1.5 мільйона зображень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.