У Windows зникне панель управління

Microsoft планує позбутися одного з найстаріших елементів Windows. Про це повідомляє видання Windows Latest.

Журналісти помітили, що в актуальній версії ОС для розробників під назвою Windows 10 Build 20161 можливості розділу «Панель управління» були обмежені. Зокрема, при натисканні на однойменний пункт меню система почала відкривати вбудований додаток «Налаштування». Перенаправлення пов’язують з оновленням інтерфейсу операційної системи і скасуванням дублюючих елементів.

За даними видання, незважаючи на однозначні натяки на усунення елемента, деякі настройки в системі досі доступні тільки через панель управління. Наприклад, в додатку «Налаштування» немає пункту «Додаткові параметри живлення». З пошуку даної конфігурації Windows перенаправляє користувача в класичну панель управління. Опитані виданням фахівці заявили, що панель управління не зникне з Windows як мінімум до 2021 року.

Системне додаток «Налаштування» з’явилося в 2012 році в Windows 8. Microsoft вирішила не скасовувати розділ «Панель управління», залишивши його для просунутих користувачів ОС. Панель управління як самостійний елемент системи вперше стала доступна в 1987 році з виходом Windows 2.0.

На початку липня Microsoft представила оновлений дизайн Windows. Основні елементи інтерфейсу операційної системи отримали єдиний дизайн з однаковою підкладкою, змінилися піктограми додатків, з’явилася можливість швидкого перемикання між вкладками браузера. Також в новій версії ОС зникли «живі» іконки і яскраві анімації, що з’являються при наведенні курсору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.