Все що відомо нове меню «Пуск» у Windows 10

Компанія Microsoft вже випустила для учасників програми тестування Windows Insider тестову збірку Windows 10 з оновленим меню «Пуск». В результаті, у нас з’явилася можливість ознайомитися з нововведеннями більш детально. 

Подробицями поділився тематичний ресурс WindowsLatest. Microsoft не принесла чогось принципово нового в дизайн, але виправила його так, щоб інтерфейс став простіший, акуратніший і універсальніший. Також інтерфейс поступово приводиться у відповідність з Windows 10X, версією ОС, призначеної для пристроїв з двома екранами. 

Нове меню «Пуск» позбулося строкатих мішаних різних кольорів, зовнішній вигляд став більш універсальним. «Живі плитки» залишилися частиною ОС, але статичні плитки тепер використовують той же фоновий колір, відповідний темної, світлої або обраної кольорової темі ОС.

Плитки розташовані на напівпрозорому фоні. Пропали кольорові підкладки для значків додатків, підкладка тепер відповідає системної темі. Особливо зміни помітні при використанні кольорової теми в меню «Пуск». 

Збірка Windows 10 Build 20161 в каналі для розробників включає нове меню «Пуск», а також невеликі зміни в поведінці сповіщень і рядка стану. Microsoft поступово розширює доступ до нового меню «Пуск» серед учасників тестування. 

Відзначається, що нове меню «Пуск» не прив’язане жорстко до якоїсь певної версії Windows 10, але можна його чекати з виходом весняного оновлення в 2021 році – Windows 10 21H1. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.