Запущено аналог WhatsApp, який працює без інтернету

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стало відомо про те, що вчора був запущений аналог WhatsApp, який в якійсь мірі перевершив свого набагато більш популярного конкурента.

Справа в тому, що американська корпорація Google запустила нове програмне забезпечення, працює яке без інтернету, завдяки чому використовувати його можна без підключення до глобальної мережі, що в деяких випадках може бути вкрай зручно і дуже корисно, адже за рахунок цього не доведеться, наприклад, витрачати інтернет-трафік в рамках роумінгу за завищеною ціною, а це дозволить заощадити велику грошову суму. Нова розробка «пошукового гіганта» вже доступна всім користувачам без винятку, а використовувати її неймовірно легко і просто.

Компанія Google розробила технологію під назвою Rich Communication Services (RCS), а стала вона заміною звичних всім текстових повідомлень SMS. Підтримку такого стандарту зв’язку повинні на рівні своєї інфраструктури впровадити оператори зв’язку обох співрозмовників. Така вже є у більш ніж трьох десятків операторів, а в найближчі роки, як очікується, її впровадять багато інших, в тому числі в Україні і країнаг СНГ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У повідомлень нового покоління немає обмеження на кількість символів, вони миттєво доставляються, а ще, крім цього, підтримується звіт про доставку і про прочитання, тобто, простіше кажучи, як тільки співрозмовник прочитає текстове повідомлення, інший співрозмовник про це відразу ж дізнається.

Новітнє програмне забезпечення є прямим конкурентом WhatsApp, а користуватися ним неймовірно просто. Потрібно встановити на смартфон під управлінням Android додаток під назвою Android Messages, доступний в Google Play, після чого запустити його і в налаштуваннях включити RCS.

Якщо дана технологія підтримується оператором зв’язку, в тому числі співрозмовника, можна буде абсолютно безкоштовно відправляти такого роду повідомлення без підключення до інтернету. Нічого такого найбільший в світі месенджер з постійною активною аудиторією в більш ніж 2 млрд людей запропонувати просто не в змозі. 

Очікується, що в найближчі роки підтримка такого стандарту передачі даних будуть впроваджена і в інших електронних пристроїв, в тому числі в iPhone на базі платформи iOS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.