Фахівці розповіли 15 способів, як захистити смартфон від хакерських атак

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на зростаючі загрози для наших смартфонів, більшість людей, включаючи навіть ТОП менеджерів, як і раніше не приймають основних заходів безпеки.

Звіт про мобільну безпеку, розроблений Intertrust в 2016 році, показує, що витрати, пов’язані із захистом від хакерських атак для мобільних додатків і порушення їх безпеки досягне 1,5 мільярда доларів США до 2021 року.

Безпека мобільних пристроїв часто привертає менше уваги, ніж безпека мережевих систем і навіть наших ноутбуків. У тому ж звіті говориться, що на розробку мобільних додатків щорічно витрачається 34 мільйони доларів, а на їх безпеку – тільки два мільйони. Це підтверджує стару приказку про те, що грошей на безпеку ніколи не буває достатньо – поки не відбудеться порушення цієї безпеки… і тоді немає кінця витрат.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільні телефони роблять нас вразливими різними способами. Багато людей використовують телефони без двохфакторної аутентифікації і зміни пароля. Ми всі відчуваємо себе в безпеці, коли наш банк або провайдер електронної пошти відправляє нам SMS з безпечним кодом підтвердження при вході в систему. Але хакери можуть взяти під контроль наш номер телефону і перенести на свій телефон, яким вони керують. Потім всі безпечні коди підтвердження відправляються безпосередньо хакерам, надаючи їм доступ до наших онлайн-акаунтів.

Додатки – це ще один спосіб проникнення хакерами в наш телефон. Шкідливий код можна ставити в безкоштовних версіях популярних додатків. Після завантаження програми – наприклад, антивірусного програмного забезпечення – хакери вимагають гроші за позбавлення від вірусів, які вони знайшли на нашому телефоні. У разі відмови додаток може повністю відключити телефон, поки не буде оплачений викуп. Це свого роду троянський кінь. Коли ви дізнаєтеся, що відбулося буде вже занадто пізно.

Це всього лише два методи руйнівних дій, які хакери можуть зробити з вашим телефоном.

Як ви можете захистити себе і свій мобільний пристрій? Ось 15 простих способів зробити їх більш складною метою:

1. Змініть заводські паролі на вашому телефоні негайно. Уникайте паролів 0000 1234, днів народження або аналогічних, паролі, які легко вгадуються і уникайте автоматичних налаштувань входу і запам’ятовування паролів. Також час від часу міняйте пароль для голосової пошти.

2. Регулярно оновлюйте операційну систему і створюйте резервні копії телефону. Встановіть оновлення програм і системи, коли вони будуть доступні, так як вони можуть бути призначені для виправлення помилок або проблем безпеки.

3. Використовуйте спеціальну адресу електронної пошти для аутентифікації і зміни PIN-коду. Ця електронна адреса має відрізнятися від особистої адреси, яку ви використовуєте щодня і яка може бути широко відома.

4. Не встановлюйте додатки з невідомих джерел, особливо безкоштовні версії популярних додатків.

5. Завантажуйте тільки додатки з App Store, Google Play або інших офіційних джерел, оскільки вони регулярно відстежують і видаляють підозрілі програми.

6. Не користуйтеся конфіденційною інформацією (наприклад, банківським рахунком) через незахищену загальнодоступну мережу Wi-Fi.

7. Використовуйте VPN (віртуальної приватної мережі), щоб створити більш безпечний канал зв’язку між вашим смартфоном і Інтернетом.

8. Встановіть блокування екрану для швидкого включення, коли ви не використовуєте телефон.

9. Увімкніть функцію автоматичного видалення, якщо перевищено вказану кількість спроб входу в систему (і регулярно робіть резервні копії телефону).

10. Вимикайте Bluetooth, коли ви його не використовуєте.

11. Увімкніть функцію «Знайти мій телефон», щоб швидко знайти його в разі його втрати або крадіжки.

12. Розгляньте можливість установки програмного забезпечення безпеки на свій телефон, але тільки схваленого і загальновідомого (яке зазвичай не є безкоштовним).

13. Намагайтеся не зберігати особисту інформацію на вашому телефоні занадто довго. Намагайтеся підтримувати чистоту телефону, передаючи документи і фотографії в більш безпечне місце.

14. Вимикайте телефон, коли ви ним не користуєтесь (замість того, щоб просто блокувати), особливо під час подорожей.

15. Встановіть захисну плівку конфіденційності на пристрій. (Це затемненні захисні плівки, які не дозволяють стороннім особам бачити зміст, показаний на ньому.)

Для людей, які багато подорожують щороку, особливо в Китай та інші країни, де існує загроза економічного шпигунства, ми рекомендуємо використовувати «одноразові» телефони, які можуть бути знищені після кожної поїздки. (Ми як і раніше раді використовувати для цієї мети складані телефони.)

Захистіть себе, заздалегідь знаючи про ці загрози і роблячи заходи по їх запобіганню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.