Більш ранні версії Windows 10 примусово оновлять до 2004

Більш ранні версії Windows 10 примусово оновлять до 2004

Схоже, що компанія Microsoft продовжує використовувати метод батога і пряника для своїх користувачів. Як відомо, багато хто з тих, хто перейшов на Windows 10, не надто охоче оновлюють ОС через низку багів в системі. Але тепер їм доведеться це зробити.

В офіційному Twitter компанії з Редмонду повідомляється, що старі версії Windows 10 будуть замінені на збірку 2004 року в примусовому порядку. Це стосується Windows 10 версії 1809 (закінчення її життєвого циклу очікується вже 10 листопада цього року), після чого прийде термін і 1903.

Microsoft для цієї мети задіє машинне навчання, що дозволить аналізувати систему, виокремлювати застарілі елементи Windows 10. Після цього їх можна буде оновлювати до версії 2004. Це називається процедурою розгортання.

Відзначимо, що раніше Microsoft вже задіяла машинне навчання для оптимізації установки оновлень. Система сама аналізує періоди максимальної та мінімальної активності користувачів, після чого встановлює поновлення лише тоді, коли комп’ютер не задіяний в роботі.

Поки що неясно, наскільки добре в компанії протестували процедуру такого розгортання. Адже є шанси, що система отримає збій, що призведе до масової непрацездатності ОС на мільйонах комп’ютерів. Залишається сподіватися, що цього не станеться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.