Google поліпшить мобільні ігри на смартфонах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технологічний Гігант Google нещодавно анонсував першу бета-версію Android 11, але також були презентовані нові можливості для розробників. Одна з них – функція Play Asset Delivery, яка дозволить прискорити завантаження мобільних ігор з Google Play.

Суть ще в тому, щоб розробники самі вказували, які файли завантажувати, а які – ні. Наприклад, можуть завантажуватися тільки мовні локалізації, які підходять для регіону, а не всі, що є в наявності.

Крім того, обіцяна можливість розбивати ресурси на окремі пакети – текстури, звуки і тому подібні, що має прискорити процедуру завантаження через Google Play.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нарешті, це дозволить оновлювати ігри на льоту, не переходячи в магазин додатків і не перериваючи ігрової сесії.

Іншим ігровим нововведенням стала можливість Android Performance Tuner, яка покликана підвищити продуктивність гейм-проєктів на Android-пристроях. Вона є частиною Android Game SDK.

Система дозволяє змінювати частоту кадрів і якість графіки на більш ніж 99% всіх активних пристроїв під управлінням Android 4.1 (API 16) і вище. З огляду на те, що ігри пишуться під ряд версій ОС і цілий «зоопарк» пристроїв, це дозволить покращити результати. А розробники отримають зворотний зв’язок про те, як добре та або інша гра працює на конкретній моделі смартфону або планшеті.

Крім цього, Android Performance Tuner дозволить визначити найбільш «важкі» елементи ігор і оптимізувати їх ще до виходу проєктів в продакшн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.