Програми

Випущена перша публічна бета-версія Android 11 – огляд нововведень

Share
Час читання: 3 хв.

Починаючи з лютого 2020 року компанія Google випустила чотири бета-версії операційної системи Android 11. Лише днями з’явилася перша публічна-бета версія програмного забезпечення. Природно, першими її отримали смартфони американського виробника. Щоправда, не всі, а тільки Pixel 2 і новіші. Вчора стало відомо, що найближчим часом Android 11 Beta 1 стане доступна для Xiaomi Mi 10, Mi 10 Pro і Pocophone F2 Pro. В статті написали нововведення, які будуть додані в Android 11. У цьому матеріалі ми більш детально розглянемо ключові функції операційної системи.

ADB по Wi-Fi

Отже, перше важливе нововведення – можливість використовувати функцію Android Debug Bridge через Wi-Fi. Користуються нею в першу чергу любителі займатися перепрошивкою пристроїв через ПК і розробники. Тепер для взаємодії не знадобиться кабель USB. Активувати функцію можна в налаштуваннях для розробників.

Встановлення ОС з браузера

Ще одна фішка – підтримка Android Flash Tool. Вона дозволить встановлювати бета-версії операційної системи відразу із браузера. Але для цього доведеться розблокувати завантажувач і стерти всі файли в інтегрованому сховищі. Природно, ніхто не заважає їх попередньо скопіювати в хмару або на зовнішній накопичувач.

Темна тема і Always-on

Розробники розширили функціональність темної теми і режиму Always-on. У першому випадку користувачі зможуть задавати час активації / деактивації, а в другому з’явиться можливість кастомізації екрану блокування. Активувати темний режим можна зі шторки повідомлень.

Трансляція аудіопотоку на кілька гарнітур

Смартфони на Android 11 зможуть відправляти один аудіопотік на кілька навушників. Про це повідомили ентузіасти з XDA Developers, які покопались в коді бета-версії ОС. Рядовим користувачам поки що дане нововведення недоступно.

Запис дзвінків і екрану

Поки китайська компанія Xiaomi оновленнями прибирає функцію запису дзвінків на смартфонах, орієнтованих на європейський ринок, Google додає її в Android 11. Вперше дана функція з’явиться на системному рівні ОС. Поки що вона недоступна. Також з’явилася функція захоплення екрану.

Керування розумним будинком

Всі ми звикли, що при затиску клавіші живлення на дисплеї з’являються іконки для виключення і перезавантаження смартфона. В Android 11 додано меню для керування пристроями розумного будинку і доступу до банківських карт. Радує, що через нову версію ОС можна контролювати девайси розумного будинку незалежно від їх виробника.

Реверсивна зарядка та скріншот постукуванням

Android 11 приносить режим зворотної зарядки для Pixel 4 і Pixel 4 XL і можливість зробити скріншот постукуванням по тильній стороні смартфона. Чи з’явиться остання фішка в моделях інших компаній, поки що не уточнюється.

Підтримка Ethernet і адаптація під гнучкі пристрої 

Також в ОС реалізували підтримку Ethernet і адаптували систему для роботи на гнучких смартфонах. Поки що на ринку таких пристроїв практично немає, але в майбутньому їх кількість буде тільки зростати. Нагадаємо, що гнучикими дисплеями оснащені Samsung Galaxy Fold, Galaxy Z Flip, Motorola RAZR, Huawei Mate X і Mate Xs.

Інші нововведення

Меню багатозадачності теж оновилося. З’явилися кнопки «Скріншот», «Поділитися» і «Вибрати». У шторці повідомлень тепер можна переглядати історію, де відображуються закриті раніше повідомлення, і вибирати контакти, повідомлення від яких будуть відображатися зверху сповіщення. Наступне нововведення зберігає Bluetooth активним при включенні режиму «У літаку».

З іншого відзначимо аватарки контактів в рядку повідомлення, ненависні багатьом повідомлення у вигляді бульбашок, нові налаштування для вирізу, автоматичне відкликання дозволів для додатків і нові іконки.

Крім смартфонів Google перша публічна бета-версія операційної системи Android 11 вже доступна для:

  • OnePlus 8,
  • OnePlus 8 Pro,
  • OPPO Find X2
  • OPPO Find X2 Pro.

Реліз стабільної версії очікується в третьому кварталі поточного року.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Snapdragon 8 Elite обійшов Apple A18 Pro в тестах AnTuTu

    Майбутній флагманський чіпсет Snapdragon 8 Elite від Qualcomm був помічений у тесті AnTuTu на невипущеному…

    19.10.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra отримає чотири варіанти кольорів

    Samsung готує до випуску новий флагманський смартфон Galaxy S25 Ultra, який буде доступний у чотирьох…

    19.10.2024

    Не купуйте смартфони Xiaomi із Китаю. Їх неможливо більше розблокувати

    Найбільший китайський виробник гаджетів Xiaomi заборонив розблокувати завантажувач (bootloader) на смартфонах, призначених для ринку Китаю.…

    19.10.2024

    Названо правила безпечного використання Wi-Fi

    Економія мобільного трафіку і звичка не відключати Wi-Fi при виході з дому — дві причини,…

    19.10.2024

    Експерт радить вимикати Wi-Fi на телефоні через ризики хакерських атак

    Експерт з сервісу, попереджає про небезпеку автоматичного підключення до Wi-Fi мереж на смартфонах. Що ще…

    19.10.2024

    Qualcomm заробить лише на Snapdragon 8 Gen 4 понад 1 млрд доларів

    Цього року Qualcomm вперше представить свій 3-нм процесор Snapdragon 8 Gen 4, виготовлений за передовою…

    19.10.2024