І знову проблеми з оновленням Windows 10 про які повідомляють Microsoft і Lenovo

І знову проблеми з оновленням Windows 10 про які повідомляють Microsoft і Lenovo
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого місяця користувачі Windows 10 отримали велике оновлення May 2020 Update, в якому з’явилися нові покращення і можливості. А також додаткові проблеми. Про частини з них вже повідомляли раніше, але тепер Microsoft і Lenovo оновили документацію і внесли туди нові відомі помилки.

І знову проблеми з оновленням Windows 10 про які повідомляють Microsoft і Lenovo

Однією з проблем стала помилка, що стосується роботи зовнішніх моніторів. Вони можуть працювати нестабільно, якщо користувач намагається щось намалювати в ряді програм типу Whiteboard або Word. Проблема пов’язана саме з ситуацією, коли підключено монітор, який використовується в режимі дублювання. При виникненні помилки монітори можуть мерехтіти або гаснути. Як повідомляють представники Microsoft, проблема відома і її виправлять в наступному оновленні.

Про низку помилок також повідомляє компанія Lenovo. Причому якщо деякі з них можна виправити своїми силами, то впоратися з іншими неможливо. Єдиний варіант: «відкатати» оновлення системи до попередньої версії і чекати виправлень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так, наприклад, виявлена ​​проблема драйверами Synaptics ThinkPad UltraNav, яка проявляється при спробі відновлення системи. Для того, щоб її вирішити, потрібно оновити драйвери Think UltraNav до останньої версії і після цього перезавантажити комп’ютер.

Також помічена помилка, яка полягає в тому, що на частині логічних дисків з’являється мітка BitLocker. «Вилікувати» її просто, достатньо відключити і включити BitLocker. А якщо користувач взагалі не користується цією функцією, то її можна вимкнути.

У додатку «Кіно і ТБ» від Microsoft теж з’явилася проблема. Якщо у користувача встановлені старі графічні драйвери AMD, в додатку з’являється зелена рамка, через яку дивитися відео неможливо. Вирішити помилку можна за допомогою установки нової версії драйверів.

В окремих випадках після установки останнього оновлення Windows 10 перестає працювати кнопка F11. На поточний момент проблема підтверджена на ноутбуках ThinkPad X1 3-го покоління. Розробники планують виправити помилку протягом цього місяця за допомогою чергового оновлення.

Також компанія Lenovo підтверджує проблему, при якій на ряді пристроїв з’являється BSOD під час виходу із сплячого режиму. Ось цю помилку виправити поки неможливо, доведеться «відкочувати» систему до попередньої версії Windows 10.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.