Програми

Instagram заборонить копіювати чужі публікації

Share
Час читання: < 1 хв.

Instagram готується внести серйозну зміну у відкритість контенту на платформі. Сервіс заборонить використовувати код для вставки публікації без дозволу її творця. Про це повідомляє Ars Techinca.

У компанії відзначили, API соціальної мережі не наділяє нікого авторськими правами на опубліковані матеріали. При цьому політика Instagram вимагає, щоб треті особи мали дозвіл на використання контенту від правовласників. Тобто відсутність дозволу на використання чужих матеріалів може стати причиною для звернення творця до суду.

Тому в соцмережі хочуть зробити обов’язковим отримання дозволу перед публікацією чужого контенту від власника прав на нього. Навіть при використанні коду вставки.

Поки що в Instagram можна обмежити доступ до своїх публікацій тільки за допомогою переведення аккаунту в приватний режим, але так його не бачитимуть інші користувачі, тому це не найзручніший спосіб. Можливо, соцмережа розширить налаштування приватності для всіх користувачів, і додасть можливість обмежувати можливість використання коду для вставки сторонніх осіб. Наприклад, зараз сервіс дозволяє авторам фільтрувати тих, хто може дивитися їх «історії» – для інших функцій можуть з’явиться аналогічні налаштування.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Instagram
  • Останні записи

    Партнерство між Microsoft і OpenAI перебуває під загрозою, і ChatGPT може вийти з угоди

    Партнерство між Microsoft і OpenAI, яке колись здавалося ідеальним, зараз переживає непрості часи. За останніми…

    19.10.2024

    Snapdragon 8 Elite обійшов Apple A18 Pro в тестах AnTuTu

    Майбутній флагманський чіпсет Snapdragon 8 Elite від Qualcomm був помічений у тесті AnTuTu на невипущеному…

    19.10.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra отримає чотири варіанти кольорів

    Samsung готує до випуску новий флагманський смартфон Galaxy S25 Ultra, який буде доступний у чотирьох…

    19.10.2024

    Не купуйте смартфони Xiaomi із Китаю. Їх неможливо більше розблокувати

    Найбільший китайський виробник гаджетів Xiaomi заборонив розблокувати завантажувач (bootloader) на смартфонах, призначених для ринку Китаю.…

    19.10.2024

    Названо правила безпечного використання Wi-Fi

    Економія мобільного трафіку і звичка не відключати Wi-Fi при виході з дому — дві причини,…

    19.10.2024

    Експерт радить вимикати Wi-Fi на телефоні через ризики хакерських атак

    Експерт з сервісу, попереджає про небезпеку автоматичного підключення до Wi-Fi мереж на смартфонах. Що ще…

    19.10.2024