ТОП-6 можливостей Viber, про які мало відомо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з результатами незалежного дослідження компанії Kantar, Viber є найпопулярнішим додатком в Україні. Він встановлений на 97,9% всіх смартфонів в країні. Попри таку популярність додатка, виявляється, що багато користувачів все ще не здогадуються про те, які корисні функції можна знайти всередині платформи. Редакція ITSider зібрала для вас всі останні оновлення та функції Viber, про які ви могли не здогадуватись і які могли б вам сподобатись.

Групові аудіо- і відеодзвінки

У зв’язку зі наростальною потребою користувачів залишатися один з одним на зв’язку через пандемію COVID-19 нещодавно Viber розширив можливу кількість учасників групових аудіодзвінків з 10 до 20 одночасно. Також Viber анонсував запуск групових відеодзвінків для до 20-ти учасників. Згодом функція буде доступна і в Україні, а число учасників буде поступово збільшуватися.

Viber для комп’ютера

Крім мобільної версії додатка, Viber також доступний і для вашого персонального комп’ютера або ноутбука. Viber for desktop дозволяє спілкуватись з іншими користувачами як за допомогою повідомлень, так і аудіо- та відеоконференцій в режимі онлайн. За бажанням всі активності користувача можна синхронізувати на всіх пристроях або залишити як є. Viber for desktop підтримується і на Windows, і на Mac і є абсолютно безкоштовним. Функція підходить для спілкування з колегами, участі в дистанційних майстер-класах або навіть для онлайн-навчання — згідно з опитуванням, проведеним Офісом омбудсмена з питань освіти, серед батьків школярів, Viber використовується для онлайн навчання в 94% випадків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Власний набір наклейок

Часом дуже складно висловити емоції словами й в такі моменти найкращим рішенням є наклейки. У Viber будь-який користувач може створити свій власний набір наклейок абсолютно безкоштовно. За допомогою редактора наклейок можна змінювати форму наклейок, прикрашати їх авторськими написами, емодзі або іншими наклейками. Всього в наборі може бути до 24 наклейок. Незабаром функція буде доступна на платформі iOS.

Повідомлення, які зникають

Однією з нових функцій, які вже анонсувало додаток, є повідомлення, які зникають. Незабаром користувач зможе встановити таймер для відправленого повідомлення на певний термін, по закінченню якого повідомлення буде автоматично видалено. Відлік часу до видалення запускається з моменту прочитання повідомлення одержувачем. Раніше функція була доступна тільки в секретних чатах, але незабаром з’явиться й у звичайних.

Мої нотатки

Крім безлічі можливостей для спілкування в інтернеті, у Viber також є ряд функцій, які будуть корисні користувачам і в повсякденному житті. Так на початку 2020 року Viber запустив функцію «Мої нотатки». Це окрема секція в списку чатів, в якій можна створювати та систематизувати свої завдання, відзначати їх виконання, а також зберігати аудіо, відео- та фото повідомлення і посилання. Функція доступна як на телефоні, так і на desktop версії додатка, оскільки нотатки синхронізуються на всіх пристроях користувача.

Нагадування — Незабудка

Для того, щоб користувач мав можливість не тільки з легкістю створювати свої плани на день, але і не забувати про них, команда Viber також розробила чат-бот всередині програми, за допомогою якого можна створювати нагадування. «Незабудка» (назва бота) ділить всі нагадування за категоріями та за частотою нагадувань, тому всі сповіщення не губляться і не змішуються між собою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.