Новий Microsoft Edge став доступний всім користувачам Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представлений ще в 2015-му Microsoft Edge довгий час сприймався як редизайн Internet Explorer і не викликав особливого інтересу у користувачів. Але в минулому році компанія перебудувала своє дітище з нуля, зробивши його другим за популярністю в світі. Тепер отримати модифікований «браузер за замовчуванням» на движку Chromium зможуть всі користувачі Windows 10, навіть не запускаючи його стару версію для скачування нової.

Релізний версія Edge стала загальнодоступною ще в січні поточного року, але вимагала ручної установки з сайту Microsoft. Починаючи з цього тижня стабільна збірка браузера буде завантажуватися на ПК автоматично через Windows Update. Аналогічну версію програми в якості веб-оглядача за замовчуванням отримають і нові пристрої, що працюють під управлінням Windows 10.

Після установки свіжа версія замінить застарілу, а всі налаштування, закладки та інші призначені для користувача дані мігрують в новий браузер автоматично. Microsoft Edge на базі Chromium вже доступний як системний апдейт для користувачів Windows 10 з номерами збірок 1803, 1809, 1903 і 1909. Відповідно до політики релізів Google оновлюватися актуальна версія Edge буде кожні шість тижнів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім високої швидкості роботи, в список особливостей браузера входять такі корисні функції, як захист від завантажень підозрілого контенту, підтримка розширень, режим читання вмісту сайтів вголос і можливість групувати збережені сторінки в колекції для зручності подальшого перегляду тематичних матеріалів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.