Android 11 ускладнить установку додатків з невідомих джерел

Зміни пов'язані з новою обов'язковою системою Scoped Storage.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова версія Android робить процес установлення додатків з невідомих джерел максимально скрутною. У попередній збірці Developer Preview 4 для розробників робота для встановлення додатків була істотно змінена. Зміни пов’язані з новою обов’язковою системою Scoped Storage, яка змінює принцип взаємодії додатків із файловою системою.

Android 11 ускладнить установку додатків з невідомих джерел

У версіях Android 10 і старших процес установлення є досить простим – якщо користувач хоче встановити APK з браузера або іншої програми, такої, як програма для встановлення APKMirror, йому буде запропоновано надати дозвіл на установку. Дозволивши установку і натиснувши кнопку «Назад», користувач повертається до діалогового вікна, запитуваного про встановлення раніше обраного APK. В Android 11 діалогове вікно із запитом дозволу з’являється знову після того, як користувач дозволив установку програми з невідомого джерела. Після повторного дозволу система повертає користувача до додатку, виконавши його перезавантаження. Таким чином Android запобігає доступу до інформації стороннім додаткам в разі скасування дозволу на установку.

Тестувальники Android 11 повідомили Google про некоректну роботу нової функції, однак компанія пояснила, що в новій версії ОС «процес встановлення працює так, як було задумано». Як зазначила компанія, спосіб установлення змінився, і програми тепер не зможуть виконувати запис до деяких каталогів при запуску без дозволу. Після надання необхідного дозволу додатку його необхідно «оновити» для можливості записувати дані в певні каталоги. Оскільки файлова система в Android 11 була змінена, надання прав «на льоту» стає неможливим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.