Представлено інструмент для анонімізації фотографій

Програма здатна відображати і видаляти метадані зображень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Художник-програміст Евереcт Піпкін (Everest Pipkin) розробив інструмент Image Scrubber, здатний полегшити процес розмиття облич людей на фотографіях. Піпкін створив програму відразу після того, як активісти почали закликати людей не фотографувати особи протестуючих в США, щоб влада не могла їх ідентифікувати. Пише видання Forbes.

Додаток Image Scrubber призначений для використання на мобільних пристроях, проте також працює і в браузері.

«Це інструмент для анонімізації фотографій, зроблених під час протестів. Він видаляє ідентифікуючі метадані (дані Exif) з фотографій, а також дозволяє користувачеві вибірково розмити частини зображення, щоб приховати обличчя і іншу ідентифіковану інформацію. Натисніть або перетягніть на кнопку відкриття, щоб відкрити фотографію », – повідомляється на сайті програми.

Для запуску Image Scrubber користувачеві необхідно вибрати пункт меню Open image у верхній частині екрану і натиснути на потрібну фото під спливаючим вікном. Програма також здатна відображати і видаляти такі метадані, як місце розташування, яке було сфотографовано, або мобільний пристрій, який використовується.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами розробника програми, програма не відправляє нікуди призначену для користувача інформацію, а сам процес обробки фотографій відбувається на пристрої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.