З новим оновленням macOS 10.15.5 можливе продовження ресурсу батареї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Apple презентували оновлення macOS Catalina 10.15.5. Воно відрізняється наявністю деяких нових функцій. Особливу увагу слід звернути на продовження терміну роботи батареї MacBook.

В MacBook використовуються літій-іонні акумулятори, що з часом втрачають свою потужність. Через це час автономної роботи ноутбука зменшується, адже батарея отримує менший заряд. Саме для продовження роботи батареї розроблена нова функція.

Режим не дозволяє батареї заряджатись повністю, тому після зарядки гаджета в такому випадку показник 100% не буде відповідати максимальному рівню заряду. Насправді, батарея буде заряджатись до максимально рівня, який допускається, щоб продовжити строк служби акумулятора. Тобто, гаджет буде заряджатись не на повну ємність 100%, а на 100% від того зарядку, який батарея може прийняти. Все це здійснене з метою продовження терміну роботи батареї.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В нових MacBook ця функція активована за замовчуванням. При оновленні до macOS 10.15.5 режим активується автоматично. Це можливо на моделях MacBook Pro, що випущені з 2016 року, та версії MacBook Air, випущеній з 2018 року.

Додаткові функції оновлення:

  • можливість відімкнення функції в групових дзвінках FaceTime, що змінює розміри портрету користувача, який розмовляє;
  • з’явились елементи керування, що допомагають краще калібрувати Pro Display XDR.

Раніше ми повідомляли про те, що Facebook створив Messenger для macOS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.