Розробники PUBG додали ботів у матчі спеціально для новачків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Свіже оновлення для Playerunknown’s Battlegrounds під номером 7.1 принесло з собою у королівську битву ботів. Це було зроблено для новачків, щоб ті могли вбити хоть когось та звикнути до механік та динаміки гри.

У блозі Playerunknown’s Battlegrounds розробники докладніше розповіли про те, як запрограмований штучний інтелект. Так, при пересуванні боти регулюються навігаційними сітками, якими пронизані карти королівської битви. Вони допомагають штучному інтелекту не кидатися зі скелі і знаходити найкоротший шлях до наступного пункту призначення.

Щоб боти були більш схожі в перестрілках на людей, їм довелося застосувати фізику куль. Завдяки цьому гравці можуть ухилитися від пострілів, маневруючи, як в бою з іншими користувачами. Проте траєкторія куль все ще прораховується штучним інтелектом, тому ботам довелося знизити точність в залежності від відстані до мети. Як доповнив розробник, все це було ретельно збалансовано.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відносно підіймання ресурсів аналітики і геймдизайнери PUBG Corporation провели безліч тестувань і зібрали дані того, як гравці поводяться на карті, а також які і де предмети підбирають на кожному етапі матчу. Так, розробники змогли налаштувати цілі ботів щодо предметів, які їм потрібні. Наприклад, на ранніх етапах матчу штучний інтелект віддасть перевагу тримати в руках пістолет-кулемет, а вже потім перейти на снайперську гвинтівку.

Стикатися з ботами будуть в основному новачки. Чим вище ваш рівень MMR, тим менше шансів потрапити в матч зі штучним інтелектом. Крім того, в найближчі місяці PUBG Corporation планує впроваджувати методи машинного навчання в гру, щоб поліпшити її.

Playerunknown’s Battlegrounds вийшла на ПК, Xbox One і PlayStation 4.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.