Чому пральна машина не гріє воду

Температура води безпосереднім чином впливає на якість прання. Саме тому, коли ТЕН перестає гріти воду, плями не зникають з білизни. Щоб ідентифікувати зламану комплектуючу, слід провести повноцінну діагностику та замінити зламану деталь.

Ознаки того, що пральна машина перестала гріти воду

Некоректна робота побутової техніки проявляється у наступних симптомах:

  • цикл прання завершується буквально через хвилину після початку, а на екрані з’являється відповідний код помилки;

  • після прання на одязі залишаються плями;

  • віконце люка не нагрівається після запуску прання.

Найлегше ідентифікувати поломку, якщо на екрані пральної машини з’явився код помилки. Необхідно подивитись в інструкції по експлуатації його розшифровку. Так ви можете з’ясувати, яка саме деталь зламалась.

Пральна машина не гріє воді – 7 основних причин

Труднощі с підігрівом води виникають через ушкодження базових комплектуючих пральної машини:

  1. Перегорів ТЕН.

  2. Техніка неправильно підключена до електромережі.

  3. Некоректна робота термостата.

  4. Зламався датчик, контролюючий рівень води.

  5. Перестав працювати електронний модуль управління.

  6. Накип блокує тепло, яке генерує електричний нагрівач.

  7. Користувач неправильно обрав режим прання.

Деякі програми прання виключають підігрів води або потребують мінімальної температури. Насамперед мова йде про режим делікатного прання. Тому будьте уважні. Правильне підключення пральної машини – запорука довгострокової експлуатації побутової техніки. Наприклад, через некоректне підключення пристрою до системі постачання води, насос буде постійно доповнювати бак до необхідного рівня. ТЕН банально не встигне підігріти воду. Тому в подібних ситуаціях слід визвати спеціаліста, щоб він правильно підключив пральну машину. Для цього можна звернутися в один з сервісів, наприклад vinnica-remont.com.ua. Тепер більш детально розглянемо несправності технічного характеру.

Зламався термостат

Це спеціальний датчик, контролюючий рівень нагріву води. Він знаходиться безпосередньо на поверхні електричного нагрівача. Деякі виробники монтують цю комплектуючу в бак. Якщо термостат працює некоректно, то порушення з’являться і в функціонуванні нагрівача. Наприклад, ТЕН почне підігрівати температури води до кипіння або навпаки не буде працювати. Відновити коректну роботи термостату можна шляхом заміни комплектуючої, ремонту.

ТЕН

Несправність нагрівача – ключова причина холодної воді під час прання. Можливо, комплектуюча не виконує свої функції через обрив проводів живлення. В ході експлуатації пральної машини ТЕН також може перегоріти. Основні каталізатори поломки нагрівача:

  • перепади напруги в електромережі;

  • короткі замикання;

  • механічне пошкодження.

Іноді майстрам вдається відновити роботу нагрівача шляхом заміни його окремих елементів. Однак рядовому користувачу буде складніше. Необережність під ремонту цієї комплектуючої провокує пошкодження бака.

Датчик контролю води

Рівень наповненості бака контролює спеціальний датчик – пресостат. Поломка цього механізму призводить до того, що ТЕН не отримує оповіщення о наповненості пральної машини водою. Тому нагрівач не вмикається. Каталізатором такого збою може стати забруднення трубки реле. Її необхідно періодично промивати або продувати.

Проблеми з електронікою

Несправність головного модуля управління потребує втручання професіонала. Тільки майстри зможуть відновити електроніку, бо в їх розпорядженні є спеціалізоване обладнання. Основні причин появи проблем з електронікою:

  • контакти підгоріли;

  • механічне пошкодження;

  • зламався мотор;

  • несправність розмикаючих контактів;

  • збій в прошивці.

Не можна виключати пошкодження іншого характеру. Слід визначити, чому саме електронний модуль управління функціонує некоректно.

Накип

Низька якість води з сукупністю великої концентрації солей та іржі негативно впливає на експлуатаційний ресурс апаратних комплектуючих пральної машини. Солі трансформуються під час нагріву в накип – твердий осадок. Чим вище рівень нагріву, тим більше осадку осідає на всіх елементах техніки. Саме тому з часом ТЕН перетворюється на забруднену деталь, яка не спроможна виконувати покладені на неї функції. Хімічна чистка поліпшить ситуацію. Переплачувати за спеціалізовані порошки не обов’язково. Можна обслуговувати пральну машину за допомогою лимонної кислоти.

Саме з такими проблемами зіштовхуються рядові користувачі пральних машин. Якісне обслуговування і своєчасний ремонт – основні запоруки довгострокової експлуатації техніки. Якщо не впевнені в своїх силах, тоді зверніться за допомогою до спеціалістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.