15 способів, як збільшити швидкість інтернету

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навряд чи можна знайти людину, яка буде рада повільному інтернету. Не тільки якість послуг, що надаються провайдером, впливає на швидкість. Значною мірою можуть вплинути і проблеми з самим комп’ютером і обладнанням. Є кілька способів, як прискорити роботу інтернету.

1. Закрити зайві вкладки!

Звичку відкривати по кілька вкладок в браузері, однозначно можна назвати шкідливою. А тим більше закріплювати їх для автоматичного відкриття. Через це під час відкриття браузеру починають прогружаются кілька сайтів, відповідно швидкість буде «страждати». Краще прибрати потрібні сторінки в закладки та відкривати лише при необхідності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Знизьте якість відеороликів.

Перегляд відео у високій якості значно знижує швидкість. Навряд чи потрібно HD для перегляду приколів в інтернеті, його краще залишити для фільмів. Так само рекомендується відключити автоматичний запуск відео.

3. Блокуйте рекламу.

Спливаюча реклама та банери «з’їдають» величезна кількість ресурсів на завантаження. Тому головний варіант збільшення швидкості інтернету – позбутися від реклами. Для вирішення цієї проблеми можна встановити розширення на браузер, наприклад, блокувальник Adblock, це розвантажить канал.

4. Включайте турбо-режим.

Більшість браузерів підтримують турбо-режим. Цей режим прискорює завантаження сторінок за допомогою різних алгоритмів. До того ж економить трафік.

5. Пришвидшіть роботу браузера.

Вимкніть непотрібні доповнення, відмовтеся від повідомлень і обновіть браузер. Так само в настойках програми можуть бути включені функції, що обмежують завантаження. Якщо погано вантажить інтернет, варто перевірити ці налаштування.

6. Вимкніть роздачі в торрент.

Завантаження і роздачі серйозно перевантажують канал, тим самим набагато знижуючи швидкість з’єднання і завантаження сторінок. Вимкніть роздачі або поставте нетермінові завантаження тимчасово на паузу, тоді можна буде швидше переглядати веб-сторінки, відео та виконувати інші завдання.

7. Відмовтеся від автоматичних оновлень.

Автооновлення в фоновому режимі так само здатні значно перевантажувати канал. Вимкніть поновлення і встановлюйте їх самостійно в міру необхідності. Це стосується всіх програм, встановлених на комп’ютері, а так само оновлення ОС.

8. Змініть настройки ОС.

Цей метод підходить для Windows. Стандартно ОС урізує ширину інтернет-каналу десь на двадцять відсотків. Цей параметр стоїть за умовчанням. Зніміть це обмеження.

9. Очистіть комп’ютер.

Цілком можливо, що «гальмує» сам ПК або ноутбук, а не інтернет-з’єднання. Очистіть систему, перевірте на наявність вірусних програм, збільште пам’ять пристрою і при необхідності усуньте перегрів.

10. Оновлення свій мережевий адаптер.

Розвиток технологій відбувається безперервно, з’являються нові і більш потужні пристрої з удосконаленими параметрами. Сучасні моделі краще приймають і обробляють сигнал. Тому по можливості варто замінити старий адаптер на оновлений девайс.

11. Перевірте цілісність мережевого кабелю.

Перевірте кабель хоча б в доступних місцях. З’єднання може погіршитися, якщо на якійсь ділянці кабель перегне або пошкодиться. У разі виникнення проблем з інтернет-з’єднанням для цієї мети можна викликати майстрів, звернувшись в службу провайдера. У них є спеціальне обладнання, завдяки якому фахівець може швидко знайти джерела проблеми і усунути його.

12. Оновлення ПО роутера.

Оновлення та перепрошивка допоможуть пристрою краще приймати сигнал, тим самим збільшити швидкість і якість інтернету. Це можна зробити на сторінці управління пристроєм.

13. Перевірте настройки домашньої мережі.

При використанні мережі відразу декількома пристроями (кілька ноутбуків або ПК, смартфони та інші) швидкість падає. Можна розширити діапазон мережі, щоб вистачало швидкості на всі гаджети і пристрої.

14. Виберіть новий тариф.

У постачальників послуг регулярно з’являються нові пропозиції. Дізнайтеся, можливо є більш дешевий і швидкий тарифний план. Важливо стежити за новинками і вчасно переходити на більш вигідний варіант. Рекомендуємо підключити інтернет в провайдера Київстар.

15. Змініть провайдера.

Якщо є можливість перейти до провайдера, що забезпечує більш швидкісний інтернет, то перейдіть до нього. Це, звичайно ж, самий радикальний метод, але при необхідності можна вдатися до нього. Вивчіть, які умови пропонують різні провайдери і виберете найбільш підходящий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.