Від яких функцій Microsoft позбулася з останнім оновленням Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft випустила велике піврічне оновлення Windows 10 November 2019 Update (версія 1909) на початку тижня. Тепер компанія розповіла, що які функції були видалені або перестали розроблятися з останнім релізом.

Як пояснює Microsoft, іноді з ОС видаляються функції, оскільки з’являються більш оптимальні варіанти, на які їх замінюють. Наприклад, компанія видалила PNRP API і пов’язані з ними інструменти, мова йде про протокол Peer Name Resolution Protocol, який розроблявся Microsoft.

Припинена розробка відразу декількох функцій. Наприклад, підключення до мереж Wi-Fi, захищених за допомогою протоколів WEP або TKIP. Також йдуть під ніж «Мої люди», функція не отримала підтримки сторонніх розробників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Віртуальний комутатор Hyper-V vSwitch більше не матиме можливості прив’язки до групи LBFO, замість цього він може бути пов’язаний за допомогою перемикача “включення впроваджених груп”. Вкладка «спільнота мов» буде видалена з центру відгуків. Платформи текстових служб TSF1 і TSF2 IME будуть замінені на TSF3 IME в наступному випуску. Також буде видалена функція PSR (Роумінг стану пакета), яка дозволяє розробникам додатків UWP записувати дані в Windows і синхронізувати їх з іншими примірниками Windows для цього користувача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.