Uber показала дрон для швидкої доставки їжі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як довго ви чекаєте свою їжу після замовлення в інтернеті? Це залежить від кількості замовлень у компанії і відстані до вашого будинку, але швидкість доставки в будь-якому випадку можна збільшити як мінімум у два рази. Саме цим на даний момент займаються творці американського сервісу доставки готових продуктів Uber Eats. Вони вважають, що використовуючи безпілотні дрони, час транспортування продуктів з точки відправки до квартири одержувача можна скоротити до 7 хвилин. Про свою ідею компанія розповіла в рамках заходу Elevate Summit на початку літа 2019 року і тепер нам стало відомо, як саме виглядатимуть дрони-кур’єри.

Подробиці про літальний апарат, який Uber планує почати випробовувати в 2020 році, розповіло видання Techcrunch. На даний момент ми можемо подивитися тільки комп’ютерну 3D-модель майбутнього пристрою, але навіть він здатний розповісти про дуже цікавих особливостях майбутньої новинки. Наприклад, на заголовному зображенні чітко видно, що для польотів він використовує два рухомих крила з шістьма пропелерами. Завдяки обертовим Крилам апарат явно зможе здійснювати вертикальний зліт і посадку.

Також видання повідомило, що максимальна тривалість роботи безпілотного дрона складе близько 8 хвилин. Примітно, що в цей час входить і процес завантаження контейнера з замовленої їжею і розвантаження на дах автомобіля кур’єра, який і доставить посилку до дверей замовника. Так, дрони не будуть доставляти їжу прямо до будинку замовника-між точкою відправки і будинком клієнта буде працювати посередник в особі кур’єра.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даний момент доставкою замовлень Uber Eats займаються справжні кур’єри.

Очікується, що дрон зможе долати до 30 кілометрів шляху. Він зможе розпізнавати дахи автомобілів кур’єрів за нанесеним на них QR-кодом. При всьому цьому, безпілотні апарати будуть вибирати ті автомобілі, які знаходяться максимально близько до дому замовника. В принципі, в цьому і полягає суть прискорення процесу доставки, а до того ж літальні апарати не будуть потрапляти в пробки.

Багатьом може здатися дивним, що компанія не налагоджує доставку продуктів виключно за допомогою безпілотних апаратів. Адже це вкрай вигідно для компанії — не потрібно наймати цих кур’єрів. Швидше за все, доставка на автомобілях необхідна в зв’язку з тим, що клієнтам сервісу Über Eats було б необхідно встановлювати майданчики з QR-кодами для посадки дронов. До того ж, ніхто не застрахований від замовників, які можуть зловити і зламати прилетів до них апарат.

Компанія планує почати випробування безпілотних апаратів для доставки їжі вже в 2020 році. А вже до літа наступного року замовити їжу і дочекатися її доставки за участю літального апарату зможуть клієнти сервісу Uber Eats з каліфорнійського міста Сан-Дієго.

Взагалі, це дивно, як сервіс таксі Uber раптово став настільки великим, що почав розробляти літальні апарати. Але ж у компанії ще є проект по створенню сервісу літаючого таксі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.