Huawei позбавляється від американських шпигунів у своїх рядах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виявляється, не тільки американці бачать шпигунів в Huawei, але і в Huawei бачать американських шпигунів. Як пишуть джерела, компанія почала звільняти співробітників, які можуть бути пов’язані з американською розвідкою. Причому в двох випадках мова йде про високопоставлених працівників.

Перший — Сунхом Стів Паак (Sunhom Steve Paak), директор з технологій дочірньої компанії Huawei HiSilicon Technologies, найбільшого китайського розробника чіпів. До Huawei Паак працював в Samsung Electronics в посаді старшого віце-президента з розробки напівпровідників. Інший — Ван Синь-ши (Wang Hsin-shih), керівник групи розробників Huawei за технологіями і колишній віце-президент Faraday Technology, дочірньої фірми United Microelectronics — третього за величиною контрактного виробника чіпів в світі. Обидва вже залишили Huawei.

Як зазначається, американські санкції і поточна ситуація спонукали китайську компанію скоротити чисельність персоналу, що має громадянство або дозвіл на проживання США, оскільки різні агентства США (в першу чергу — ЦРУ) можуть використовувати їх на свою користь.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Однією з причин того, що деякі американські керівники пішли, є те, що Huawei стурбований тим, що розвідка США зв’язалася з деякими з її місцевих співробітників в США”, – сказав один з джерел, знайомих з цим питанням. «Компанія стурбована тим, що до інших керівників вищої ланки [з громадянством або видом на проживання США] теж можуть звернутися». Загалом, в Huawei хочуть усунути потенційну або реальну можливість вербування своїх співробітників спецслужбами США, тому і звільняють тих, до кого ЦРУ (або іншим агентствам) звернутися найпростіше — людям, які жили, працювали або навчалися в Північній Америці.

У контексті цієї роботи Huawei також посилив електронні системи безпеки між закордонними офісами та штаб-квартирою в Китаї, щоб запобігти можливим витікам даних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.