Представлений перший у світі скафандр для космічного туризму

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчора американське аерокосмічне агентство NASA показало нові скафандри для польотів на Місяць і Марс. Вони вражають, але також громіздкі і надмірно «патріотичні». Для тих, хто навіть в космосі хоче опинитися на піку моди, сьогодні представлена альтернатива.

Американський бренд спортивного одягу Under Armour і космічна компанія Virgin Galactic оголосили про створення “першого в світі скафандра для космічного туризму”. Звичайно, на відміну від скафандра NASA, ця екіпіровка не підійде для прямого виходу на Місяць.

Згідно з описом, космічна Екіпіровка, спеціальні черевики і функціональна білизна для космонавтів виконана з інноваційних матеріалів і має низку функціональних особливостей. Тканини Tencel Luxe, SpinIt і NomexFuture забезпечують контроль температури тіла і потовиділення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В скафандрі передбачено багато кишень і спеціальна кнопка рації. Всередині є прозора кишеня в області серця для фотографій рідних і близьких. На кожному скафандрі є нашивка, індивідуальна для кожної космічної місії. Після польоту її можна прикріпити до куртки, яку космонавтам планується видавати після повернення додому. Черевики виконані в стилі взуття для водіїв гоночних автомобілів.

Екіпірування пройшла тестування командою Virgin Galactic, включаючи пілотів, інженерів космічного корабля, медиків, космонавтів-інструкторів, а також клієнтську фокус-групу.

Virgin Galactic планує зайнятися запуском невеликих супутників і туристичними суборбітальними космічними польотами, а в майбутньому — туристичними орбітальними польотами. Зараз у списку очікування Virgin Galactic знаходиться більше 600 потенційних космічних туристів з 58 країн світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.