Qualcomm відновила продаж чіпів Huawei

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Qualcomm відновила співпрацю з Huawei. Американська компанія повернула поставки чіпів для китайського виробника.

Як відомо, у травні президент США Дональд Трамп видав указ про заборону використання обладнання Huawei, у зв’язку з побоюваннями шпигунства з боку Китаю і загрози національним інтересам Америки.

З тих пір від співпраці з китайським виробником відмовилося безліч найбільших технічних і телеком-компаній США. Серед них: Google, Intel, Qualcomm, Xilinx, Broadcom.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак пізніше влада США видала компанії Huawei ліцензію терміном на 90 днів для роботи на території Америки. У серпні, коли термін дії дозволу закінчився, Міністерство торгівлі США прийняло рішення його продовжити ще на 90 днів.

У зв’язку з цим робота деяких американських технокомпаній з китайським виробником стала знову можливою. Зокрема, до поставок чіпів для Huawei повернулася Qualcomm.

Незважаючи на те, що китайська компанія активно переводить свої продукти на власні чіпи Kirin, вона не може повністю відмовитися від послуг американського чіпмейкера. Справа в тому, що обсягу виробництва власних чіпів Huawei на сьогодні недостатньо для покриття всіх потреб виробника.

Нагадаємо, нещодавно з’явилася інформація про те, що Huawei може передати контроль над усіма своїми технологіями західному покупцеві. Гендиректор компанії Рен Чженфей розглядає можливість продажу напрацювань у сфері 5G.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.