Categories: Інше

Як продати авто: корисні рекомендації

Share
Час читання: 2 хв.

Кожен автовласник одного разу приходить до необхідності продажу транспортного засобу. Мотиви для цього можуть бути різні. Терміново потрібні гроші або просто набрид старий автомобіль. Звичайно, ідеальний варіант – покупка нового автомобіля і експлуатація його до закінчення гарантії. Витрати з обслуговування автомобіля передбачувані. Решта ж непередбачені випадки покривають гарантійні зобов’язання дилера. Але тому цей варіант і ідеальний, що далеко не завжди можна досягти. Ми рекомендуємо авто викуп тут ви зможете продати автомобіль без ніяких проблем.

Що ж слід враховувати при продажу автомобіля?

Для початку про технічний стан.

Продаючи машину, автолюбитель сприймає її як стару, покупець же бачить ситуацію з іншого боку, для нього ця машина буде новою. Не в плані пробігу, а психологічно.

Плями на сидіннях, будь-який бруд в салоні неприпустимі. Наскільки це можливо, ситуацію виправить хімчистка.

Огляд кузова. Найчастіше на старих авто з’являються точкові вогнища корозії. Якщо ж це не тотальне наскрізне гниття, на допомогу приходить удалитель іржі. У будь-яких автосалонах знаходиться маса засобів по догляду за транспортним засобом. Зачистка місця корозії, обробка і подальше покриття місць руйнування покриття хоча б вручну – завжди краще, ніж плями іржі.

У деяких випадках необхідна заміна лобового скла, але якщо значних пошкоджень немає, відколи і тріщини не заважають огляду і не покривають всю площу скла, гострої необхідності в заміні немає.

Здорова оцінка оптики. Іноді краще залишити старі фари, нехай і зі сколом від раптово відскочив каменю, ніж доводити покупцеві, що машина не бита, і фари замінили тільки тому, що в них потрапив камінь.

Ну і, звичайно ж, важливо усунути, а ще краще не доводити до несправностей підвіски.

Нікому не цікаво купувати машину, в якій щось стукає при русі.

Не варто проводити очистку двигуна, якщо у автомобіля не виявлено витоку технічних рідин. Це може насторожити покупця. Не завадить звернутися на станцію діагностики за професійною допомогою в пошуку можливих несправностей.

Що ж стосується організаційних моментів продажу, оптимальний варіант – помістити оголошення на майданчиках, що спеціалізуються на продажу автомобілів, в інтернеті. У кожному регіоні є своя популярна майданчик, а то і кілька, куди заходять покупці, в пошуку уживаного авто.

З потенційними покупцями зустрічі краще проводити на зручній продавцеві території. Виїзна торгівля – завжди транспортні витрати без будь-якої гарантії.

З покупцем початківцям торг ще по телефону краще від угоди відмовитися.

Процедуру зняття з обліку транспортного засобу рекомендується проводити разом з покупцем, або перед зняттям з обліку брати заставу, який зможе покрити витрати, якщо покупець раптово відмовиться від угоди. Оформляючи продаж, не варто підписувати ніяких документів до тих пір, поки гроші не виявляться на руках.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024