Google орендував у NASA аеродром

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з угодою, вартістю 1,16 мільярдів доларів, в руки Planetary Ventures на 60 років передається керівництво аеродромом (двома злітно-посадковими смугами, трьома ангарами, всіма адміністративними будівлями і навіть полем для гольфу). Земля, на якій розташований аеродром, залишиться у володінні NASA.

Федеральний аеродром Моффет, побудований в 1930-х роках і розташований в Каліфорнії, ще до підписання договору використовувався керівництвом Google для своїх приватних літаків.

Ангари на його території є одними з найбільших у світі, а перший з них – Hangar One – займає площу в 32 тисячі квадратних метрів і спочатку призначався для гігантських військових дирижаблів. З 200 мільйонів доларів, які Planetary Ventures планує інвестувати в аеродром, значна частина піде саме на реставрацію і модернізацію «історичних» ангарів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На подібну угоду, як зрозуміло з повідомлення NASA, агентство пішло в цілях скорочення витрат. Заявлено, що здача аеродрому Моффет в оренду допоможе NASA зберегти 6,3 мільйонів доларів бюджету щорічно.

Щодо того, для чого Google знадобилися гігантські ангари, вже ведуться дискусії. Офіційна причина, яка вказана в повідомленні NASA, це розробки і випробування в області космічних технологій, авіації, робототехніки/планетоходів, а також інших перспективних технологій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.