У Windows 10 з’явилася можливість перевстановлення системи з хмари

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Скоро про необхідність підключати до ПК накопичувача з локальною копією Windows для переустановки останньої можна буде забути – в операційній системі з’явилася можливість переустановки по Мережі з хмари. Вона реалізована в Windows 10 Insider Preview Build 18970.

В описі функції Reset this PC так і зазначено: «Ми чули відгуки про те, що деякі з вас [користувачів] воліли б використовувати високошвидкісне підключення до Інтернету, щоб прискорити цей процес, просто завантаживши Windows». Така можливість дійсно може бути затребувана багатьма, так як спрощує процедуру, однак при встановленні виводиться попередження про те, що всі користувальницькі додатки будуть видалені (а якщо відзначений пункт «Видалити все», то будуть стерті і користувальницькі файли), а також потрібно викачати з Мережі не менше 2,86 ГБ інсталяційних файлів.

Якщо скористатися цією функцією, то буде встановлена та ж збірка і версія ОС, яка стояла до цього. Скористатися перевстановленням з хмари можуть користувачі будь-яких ПК і ноутбуків, однак поки функція доступна тільки в версії Insider Preview – в користувацькій версії ОС вона з’явиться пізніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.