ЦАХАЛ представив зразок “розумного танка”

Управління розробки озброєнь і технологічної інфраструктури в міністерстві оборони (МАПАТ) представила три нових зразка танка “Кармель”, в яких знайшли застосування самі передові технології, що розробляються ізраїльськими концернами “Эльбіт Маарахот”, “Таасія Авірит” і “Рафаель”.

Новий танк буде менше і мобільніше танка “Меркава” , його екіпаж буде складатися з двох осіб. “Кармель” буде оснащений системою штучного інтелекту, яка зможе керувати танком, самостійно знаходити мета і атакувати її.

Танк буде оснащений десятками камер денного і нічного бачення, різними камерами і датчиками, дані з яких будуть виводитися на великий сенсорний екран операторів, створюючи повну картину поля бою.

Оператори “Каремля” зможуть здійснювати запуск атакуючих дронів, що несуть вибухівку, а також розвідувальних-збирають інформацію про супротивника перед введенням наземних військ.

Фахівці відзначають особливі камуфляжні особливості танка нового покоління, які ускладнять його виявлення ворогом вдень або вночі за допомогою приладів нічного бачення, радарів або засобів радіоелектронної розвідки.

Екіпаж танка зможе носити шоломи IronVision, які вже зараз використовують пілоти винищувачів F35, для огляду місцевості на 365 градусів.

У танку буде третє місце для оператора, керуючого “безпілотними” бойовими машинами, що супроводжують “Кармель” на полі бою.

Робота над проектом “Кармель” ведеться вже три роки. Очікується, що танк буде готовий до використання в бойових через п’ять-сім років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.