Переваги аукціонів в інтернеті

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Продаж товарів через інтернет стрімко розвивається по всьому світу! Покупки у всесвітній павутині стали більш безпечними і зручними, а також економічними: дозволяють споживачам заощадити кошти і час. Як правило, вартість товару в мережі дешевше, ніж в магазинах або супермаркетах. Багато відомих експерти стверджують, що спеціальні сервіси – аукціони – найближчим часом нарівні з інтернет-магазинами стануть головними майданчиками, на яких буде здійснюватися торгівля у всесвітній павутині. Ми рекомендуємо сайт Прозоро.Продажі, якщо ти підпріємець ти маєш відвідати цей сайт, ві торги відбуваютсья чесно і без обману.

Особливості та переваги аукціонів

Спеціальні сайти, які дозволяють будь-якому зареєстрованому відвідувачеві купувати або продавати речі, називаються інтернет-аукціонами. Зазвичай користувачі розміщують товар і фотографії до нього, складають описи, вказують умови доставки. На сторінці продаваної речі може розміщуватися майже будь-яка інформація, в тому числі коментарі продавця, історія створення продукції, що використовуються під час виготовлення матеріали і поради по догляду за річчю. Реалізувати на інтернет-аукціоні можна будь-які товари, які не порушують законодавство тієї країни, де розміщені сервери сайту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Безпека угод, на думку фахівців мережевого ринку, забезпечується двома способами:

Будь-який користувач вказує про себе все контактні дані: адресу, телефон та ПІБ. Змінити інформацію можна тільки за умови, що він відправить лист до адміністрації аукціону, в якому вкаже причини, наприклад, продавець змінив адресу прописки. При будь-якому серйозному суперечці завжди можна звернутися в правоохоронні органи.

Після будь-якої угоди – покупки або продажу – зареєстровані відвідувачі залишають відгуки, в яких висловлюють думки про товар, спілкуванні з користувачем, умови доставки. На інтернет-аукціоні продаж товарів здійснюється як за фіксованою ціною, так і з гривнями (долари). До головних переваг аукціонів відносять: Економію коштів – часто на сайтах представлені якісні речі за мінімальною ціною. Економію часу – покупку можна зробити за хвилину. Конкурентні ціни, які пропонують покупці за унікальні товари, наприклад, за антикварні книги. Можливість компанії продавати свою продукцію – підприємство може не тільки створити власний інтернет-магазин, але і розширити аудиторію: аукціони щодня відвідують сотні тисяч користувачів.

В українському інтернеті найбільш авторитетним і популярним аукціоном вважається “Молоток”. Сайт успішно функціонує завдяки тому, що продавці віддають певний відсоток від вартості купленого товару. Також ресурс пропонує скористатися платними рекламними функціями для просування товару, наприклад, розмістити оголошення на головній сторінці розділу.

Оригінальна бізнес-ідея – перенести аукціони з реального життя в інтернет – з’явилася одночасно у кількох розробників в США. Спочатку користувачі не проявляли інтерес до виставлених на продаж речей.

Найбільш популярним в світі аукціоном у всесвітній павутині вважається eBay. Сайт розробив в Каліфорнії програміст, якого звуть П’єр Омідьяр.

Тоді він придумав мережевий аукціон, який став частиною його персонального сайту. В ті часи сайт привернув увагу колекціонерів монет, банкнот, книг і інших цікавих речей.

Проект активно почав розвиватися після придбання PayPal – зручною і надійною електронної платіжної системи. З її допомогою користувачі могли моментально оплачувати покупки, не виходячи з дому. Зараз аукціоном користуються мільйони користувачів.

Незважаючи на розвиток і популярність багатьох аукціонів, по всьому світу продовжують з’являтися аналогічні сайти. Одні ресурси роблять упор на продаж колекційних матеріалів, інші – тільки одягу, інші – автомобілів і запчастин до них.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.