Світова аудиторія кіберспортивних змагань досягла 1 млрд осіб

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сумарна кількість глядачів, що стежать за різними кіберспортивними змаганнями, досягла 1 мільярда, показало дослідження We Are Social.

А серед молоді традиційний спорт вже менш популярний, ніж чемпіонати по Starcraft або Fortnite.

Аудиторія кіберспортивних змагань по всьому світу майже досягла 1 млрд осіб і вже в рази обганяє багато популярні традиційні види спорту, свідчить звіт Q3 Global Digital Statshot, підготовлений компаніями We Are Social і Hootsuite. На сайті Next Web про тенденції та висновки розповідає один з його авторів-Саймон Кемп.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всього за рік аудиторія кіберспортивних чемпіонатів зросла в півтора рази. А серед юних глядачів — у віці до 24 років — чемпіонати по Starcraft або Fortnite вже обганяють все, що можуть запропонувати традиційні спортивні федерації.

Дослідження зафіксувало рубіж: 32% інтернет-користувачів у віці від 16 до 24 років повідомили, що дивилися недавно будь-якої чемпіонат з кібер-спорту. При цьому лише 31% заявив, що йому або їй було б цікаво подивитися «звичайні» змагання по футболу, крикету або автоперегонів, наприклад. Зрозуміло, проникнення кіберспорту в аудиторію серйозно знижується в міру зростання віку.

Звіт також показав, що вже зараз з кіберспорту за популярністю можуть змагатися лише унікальні події зі світу спорту традиційного — наприклад, Олімпіада або Чемпіонат світу з футболу, за яким стежить близько 3,5 млрд телеглядачів.

Однак «кібер» вже вдвічі популярнішим, ніж гонки «Формули-1» і в 8-10 разів — ніж Світова серія американської бейсбольної ліги або футбольний фінал Супербоул.

Кемп також звертає увагу на значні регіональні відмінності. Наприклад, в Китаї 40% інтернет-користувачів-а це близько 300 млн-стежать за кіберспортом. Середній світовий рівень — 22%. А країни Європи і США поки серйозно відстають.

Дані GlobalWebIndex показують, що за ігровими прямими ефірами на Twitch або YouTube стежать час від часу троє з десяти користувачів — що еквівалентно аудиторії в 1,25 млрд осіб.

Кемп при цьому підкреслює, що колосальний потенціал цієї індустрії вже визнають навіть консервативні експерти. Наприклад, PricewaterhouseCoopers вважає, що кіберспорт зросте сильніше, ніж NFL — ліга, яка проводить змагання з американського футболу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.