США зніме з Huawei не всі санкції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька днів тому президент США Дональд Трамп (Donald Trump) оголосив на прес-конференції, що він дозволить американським компаніям продовжувати продавати продукцію компанії Huawei.

Трамп сказав, що дана продукція, вироблена в Кремнієвій долині в Сполучених Штатах, дозволить підтримувати на важливому для економіки країни рівні зайнятість. Громадськість розцінила цю заяву як оголошення про зняття з Huawei всіх санкцій.

Однак, як стало відомо, дана заява в Сполучених Штатах була зустрінута не всіма позитивно. Багато республіканських законодавців висловили стурбованість з даного питання. Деякі навіть назвали це рішення “катастрофічною помилкою”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пізніше Дональд Трамп зробив “додаткову заяву” в Twitter, зазначивши, що він зняв тільки заборону на продукти Huawei, які не впливають на національну безпеку США.

Потім вчора голова американського економічного комітету Ларрі Кудлоу (Larry Kudlow) пояснив все більш докладно в телевізійному інтерв’ю. Він сказав, що Міністерство торгівлі надасть ліцензії деяким компаніям, які зможуть працювати з Huawei. Він підкреслив, Huawei може купувати тільки “американські чіпи, які однаково широко продаються в інших країнах”.

Він заперечує твердження про те, що цей крок є “катастрофічною помилкою”, додавши, що національна безпека все ще є найважливішим фактором. Зрештою він сказав, що у президента Сполучених Штатів немає остаточної заяви з цього питання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.